Presentation

Fågelflockar som passerar över min sommarstuga i Kavastu Estland får mig att tänka på psykologin bakom börsen. Det gäller att följa flocken, men alltid vara väldigt lyhörd och handlingskraftig när ledarfågeln går in för att ändra sin kurs.

Analysmetoden för mig är att läsa, lyssna, iakta men fatta beslut efter eget huvud. Till min hjälp har jag en egen analys över långa trender och erfarenhet jag fått som aktiemäklare på Handelsbanken och några fondkommissionärer. Mycket fritid har gått åt för att hitta rätt placeringsstrategi för att prestera högt över den vanliga avkastningen på aktiebörsen. 1983 Gjorde jag min första privata aktieaffär.

December 2013 började jag dela med mig via Twitter under namnet Kavastu. I slutet av februari 2014 startade jag min blogg. Målet är att dela med sig av intressanta iaktagelser, ge inspiration, bra tajminglägen, en hel del tips på aktier som mycket väl kan vara på gång att sticka och mycket mera matnyttigt som gäller börsen. Jag har förstått att min placeringsfilosofi och verktygen jag använder för att vaska fram mina placeringar är lite udda.

Arbetar numera heltid med att förvalta egen aktieportfölj. Ständigt söker jag efter aktierna som har potentialen att gå bättre än index på Stockholmsbörsens Large/mid/small lista.

År 2009 började jag mäta mig mot Sthlmsbörsens aktieindex och konstaterar att det gått över min förväntan då förvaltningen har lyckats slå index med i snitt 26,1% per år. Viktigt att påpeka är att det är bara historia, det är framtiden som är intressant och det finns givetvis inga garantier att det blir sådan avkastning över index i framtiden. Min aktieportfölj är större än snittet och i år lär jag omsätta runt 500 miljoner på Stockholmsbörsen.

One thought on “Presentation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *