VART ÄR VI PÅ VÄG – BLOGG

Det blev en blodig torsdag på andra sidan Atlanten igår kväll. För mig inte helt oväntat men kanske någon vecka för tidigt. Bloggarna från mig senaste tiden har inte varit så positiva av många anledningar.

Man kan fråga sig, är det här början på ett nytt fall?

1280702951

 

 

En fråga som givetvis är omöjlig att svara på.

För några dagar sedan skrev jag bloggen bra skördetid, där redogjorde jag lite för hur det stod till på börsen samt säsongs mönster. Jag tror det är farligt att rita upp en scenario i huvudet hur börsen kommer att gå, för då låser man fast sig och ser inte möjligheterna som hela tiden dyker upp på börsen.

Trots allt så finns det en teori från min sida. Börsen har inte nått sin topp, bara en sekundärtopp. Det saknas en sista optimistvåg på börsen och den kommer att avsluta hela den här upptrenden vi haft sedan 2008.

Min teori är att börsen kommer att hacka med stora svängningar ett tag för att avsluta det hela med en shake out, dvs mindre ras. Jag brukar aldrig sticka ut hakan och säga var index kommer att bottna, men skulle inte bli förvånad om marknaden från toppen sett hittar en botten 10-15% lägre än ATH.

I sådana här lägen brukar en botten sättas inom 3 månader sett från toppen. Vi får väl se hur det går.

I mitt fall har jag senaste veckan dagligen viktat mot cash, dvs sålt på bra nivåer medan marknaden fortfarande högg på säljkurser. Gårdagens börs var så skum att jag sålde på ännu mera. När vi startar dagens börs sitter jag 92% cash och endast på 8% aktier. Jag kommer inte att ha bråttom in på börsen, men kommer inte heller spekulera i XACT bear.

Finner jag något intressant, någon aktie som tillfälligt blir för billig så går jag in och hugger den idag. Troligt är också att den åker ut samma dag.

Vi avslutar väl med ett chart som visar HSI.

Skärmavbild 2014-04-11 kl. 08.40.35HSI kommer med största sannolikhet varna om mer försvagning på marknaden idag och det finns gott om utrymme ned till 40% där den vanligtvis brukar vända. Men som vanligt, börsen hoppar lite hit och dit mellan förhoppningar och förtvivlan.

Se det som ett åskväder som skall passera, efter regn kommer sol.

Ha en underbar dag

/Kavastu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *