NU DU – BLOGG

Nu du, stjärnorna står rätt!

images

 

Den historiskt svaga maj månad ser ut att bli stark i år.

Började plocka på mig aktier i onsdags, lite till i torsdags och fredags. Idag var jag all in vid middagstid. Jag äger f.n 27 olika aktier i vikter om 1% till 11% av portföljen.

Vad är det som hänt?

Titta på Stockholmschartet nedan. En lång lång accumuleringsperiod i en vad man kan kalla för kanal.

Skärmavbild 2014-05-12 kl. 21.27.45

Många har varit avvaktande till börsen och många ligger likvida. Dessa pengar kommer nu in. Alla vill vara med på uppgången. Detta chart ser mkt bra ut för underbyggande köptryck.

HSI gav även det idag en signal om förstärkning på marknaden.

Skärmavbild 2014-05-12 kl. 21.29.32

Presenterar HSI denna gång i Point & Figure. (gillar retro)

Tyskland kommer att hjälpa till, DAX ser väldigt bra ut.

Skärmavbild 2014-05-12 kl. 21.45.54

Lägg linjalen på topparna, nu bryts dem.

Dow Jones gav oss ett All Time High i fredags. Lägg linjalen på topparna. Samma här, Dow bryter upp.

Skärmavbild 2014-05-12 kl. 21.51.04

Och så tar vi Nasdaq Composite som arbetade med att skapa en huvudskuldraformation. Nix, den bryter inte ned.

Skärmavbild 2014-05-12 kl. 21.53.38

Lägg linjalen på topparna som blir lägre och lägre. Nu bryter Nasdaq upp.

Det här är flera av de anledningarna att jag gått all in. Hur högt upp vi går? Ingen aning, det visar sig.

/Kavastu

 

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “NU DU – BLOGG

 1. Hej Arne,

  Är mycket imponerad av dina prestationer avseende placeringsresultat! Har dock inte förstått din placeringsfilosofi. Vad exakt är det som avgör ett köp eller en sälj? Hur läser du av dina charts, och hur bestämmer du åtgärd efter hur charten ser ut? Du säger att du inte förstår eller kan TA men du använder ändå en hel del uttryck där ifrån.

  Är mycket intresserad av att lära mig din filosofi och sedan dra egna slutsatser när jag förstår den. Kommer dock aldrig kunna lägga samma tid som dig på mina placeringar.

  För övrigt flyger jag till Estland imorgon! Blir en liten tripp till Paldiski, Rakvere, Blå bergen, Mustvee, Tartu och givetvis Tallinn.

  Mvh Björn…

  1. Hallå Björn. Kul att du tar dig till mitt andra hemland Estland. Måndag-torsdag sköter jag aktiehanteringen 15 km nordväst om Rakvere. Med dagens teknik kan man sitta varsomhelst, fantastiskt är det. Min placeringsfilosofi finns beskriven i 7 bloggar. HSI 27/2, Vågor 3/3, Regler 7/3, Morötter 15/3, Värderingar 17/3, Vässa 27/3 och Let the trend 8/4. På åttiotalet lärde jag mig teknisk analys och konstaterade efter några år att det bara var banken som tjänade på att man följde den. Jag tycker teknisk analys är ganska ointressant. Under 30 års tid har jag i stället hittat min metod att förvalta mina pengar på börsen. MVH Kavastu

 2. arnetalving.se has potential, you can make your page go viral easily
  using one tricky method. Just search in google:
  Kimting’s Method To Go Viral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *