SEXLING – BLOGG

Börsen ångar på i den historiskt börs svaga maj. Återigen visar det sig att man inte ska spekulera i nedgång i en uppåtgående trend. Eliminera de dåliga affärerna, rid på vågen och behåll det som är bra. Egentligen lika självklart som att man inte äter gul snö på vintern.

Skärmavbild 2014-05-15 kl. 14.18.00

För min del blir det en dålig bevakning på börsen i morgon. Båten till Estland lägger ut klockan 18 i kväll. Ombord finns jag och tre andra fotografer som ska foto dokumentera lite av Estland i dagarna tre. Väderprognosen ser strålande ut, så det blir nog en hel drös med härliga bilder från mitt andra hemland.

Har rullat igenom samtliga uppdaterade veckochart på large/mid/small idag. Många aktier ser härliga ut för fortsatt uppgång. Har nyligen bloggat arnetalving.se/2014/05/11kan bli bra och arnetalving.se/2014/04/30 maj maj måne om aktier som ser bra ut i långa trenden att fortsätta göra nya triumfer.

Här kommer några till, eller repetition av tidigare.

Vi börjar med Concentric

Skärmavbild 2014-05-15 kl. 10.47.13

Ser ut som man har ganska bråttom in i bolaget och utbudet ser ut att släppa lite. Inte nog med det, vi har en hel del insiderköp nyligen också. Kanske inte så stora mängder men ändå intressanta köp t.om av VD David Woolley. Min vikt i depån på Concentric är 5%.

Skärmavbild 2014-05-15 kl. 10.46.31

 

En annan favorit jag nämnt för någon vecka sedan jobbar sig uppåt och klockades idag i 80:-

Skärmavbild 2014-05-15 kl. 11.00.00

Rapporten för någon vecka sedan redogjorde vinstlyft från 9 till 59 miljoner för Q1. Nyckeltalen är fantastiska P/E 12 och P/S 0,35. Finnveden bulten är en leverantör till fordonsindustrin. Börsveckan köprekade denna aktie så sent som 12 maj. FinnvedenBulten finns i min portfölj med vikt 6%

 

Fastighetsbolaget Diös har rört sig sidolänges ett tag, men ser ut att ge sig iväg på en fortsatt resa uppåt.

Skärmavbild 2014-05-15 kl. 11.01.50

Finns väl inte så mycket mer att säga om dem mer än att fastighetsaktierna generellt har en bra resa kursmässigt uppåt just nu. Diös finns i min portfölj med vikt 3%.

 

Att förklara snabbt vad Consilium gör kanske inte är så lätt. Bäst är att ni själva läser på om företaget. Det är kort sagt verksamt inom marin teknik. Det här tilltalar mig

Skärmavbild 2014-05-15 kl. 13.41.33

Nyckeltalen kanske inte är de bästa med P/E 21 bla. Men företaget har medvind fn.

Skärmavbild 2014-05-15 kl. 11.07.32

Så mycket medvind att jag har valt att lägga 2% av depåvärdet i Consilium.

 

Jag är dålig på olje aktier, har dem sällan. Fast iofs finns det pengar att tjäna är jag gärna där. Ett bolag som jag dessutom inte knappt kan något om är Tethys Oil. Nyckeltalen ser väl helt ok ut. Andra verkar kunna betydligt mer om bolaget, så mycket mer att det är press uppåt på dem.

Skärmavbild 2014-05-15 kl. 11.29.43

Det borde finnas någon snabb “femma” att göra i aktien. Aktien finns med 1% av mitt ISK. Kan man leka i Arcam, så kan man leka i Tethys Oil som till skillnad mot Arcam ligger i en bra trend uppåt.

 

Trots utdelning och extra utdelning fortsätter I.A.R System sin resa uppåt.

Skärmavbild 2014-05-15 kl. 11.09.05

Det kan ju bara tyda på att det finns många som vill handla I.A.R Systems. Jag har 2% av min portfölj i bolaget.

De största innehaven i mitt ISK fn är Medivir med 12% av ISK, Investor och Victoria Park 7% vardera. FinnvedenBulten 6%, Balder, Meda, Haldex, Lundbergs, Loomis, Intrum Justitia, Concentric 5% vardera.

Dessa aktier finns återgivna i tidigare bloggar “kan bli bra” och “maj maj måne”.

Jag ligger 100% investerad just nu.

Nej, dags att plocka ihop det sista och fara till just Kavastu/Estland

/Kavastu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *