ÅNGAR PÅ – BLOGG

Det ångar på, fantastisk stark maj månad må jag säga. Många aktier ligger i bra stigande trender.

Uppdaterade mina långa veckochart på large/mid/small igår och rullade igenom dem samtliga.

Intressant att Sandvik nu troligtvis börjar lätta så smått.

Skärmavbild 2014-05-20 kl. 12.32.26

Lägg en linjal på toppen år 2010 så kan man konstatera att köparna nu antagligen tar över. Lite själv uppfyllt när alla ser detsamma. Ett litet ryck uppåt, sedan ser säljarna ett bra tillfälle att ta hem pengarna. Sandvik är inget jag hoppar på, det går för sakta uppåt helt enkelt. Jag vill ha aktier med bra etablerade upptrender.

 

Det har vi i nästa aktie, Intrum Justitia.

Skärmavbild 2014-05-19 kl. 22.29.26

Intrum Justitia slog i den psykologiska 200 kronors nivån i morse. Det troliga är att den slår tillbaka n bit från den nivån. Jag har för avsikt att öka i denna aktie så att den blir mitt näst största innehav i mitt ISK. Planer är att lägga den runt 10% av värdet på mitt ISK. Inga nämnvärda insider köp försäljningar är att notera, däremot kan Intrum Justitia vara ett bra byte från något stort multinationellt företag att sätta klorna i. P/E tal runt 17.

 

Med mitt största innehav Medivir 12% fn, har jag för avsikt att minska något i. På nivån 145-152 kronor kan jag tänka mig att lägga nära hälften till försäljning. Skulle förmoda att Medivir lägger sig i träda ett tag och samlar kraft för ett nytt utbrott uppåt till nya ATH.

 

Börsveckan gick ut och köprekade Skanska till min glädje. Byggbolagen har ju gått som tåget senaste tiden. Jag har lagt Skanska med vikt 3% av portföljen. Ser väldigt bra ut som basaktie i mitt ISK.

Skärmavbild 2014-05-19 kl. 22.27.45

Aktien blir nog ingen raket, men lär gå uppåt i sakta mak. Två trappsteg uppåt, ett ned, två uppåt osv.

 

En väldigt olikvid aktie Beijer, men det ser ut som köparna vill åt den.

Skärmavbild 2014-05-19 kl. 22.31.44

Beijer är en teknikinriktad handelskoncern inom kyla och luftkonditionering. Den är inte så billig på P/E 25. Ser ändå intressant ut på långa trenden. Har plockat in den på prov med 2% av portföljvärdet och är inte främmande att öka ifall den börjar röra sig uppåt som den ska.

 

En märklig kursresa för XANO senaste veckan. När rätten för AGES Industrier avskiljdes visste inte marknaden marknadspriset för XANO. En enorm rörelse noterades. Under första handelsdagen efter skilsmässan handlades XANO i intervallet 140 till 186 SEK. Chartet nedan är XANO vecka där kurshistoriken sätts varje fredag efter börsens stängning.

Skärmavbild 2014-05-20 kl. 09.35.30

Vi ser att XANO ar tagit väldigt mycket stryk och är nere på 200 dagars glidande medeltal. Vad värdet egentligen är på XANO efter avknoppningen har jag svårt att få fram, men om man tar dagens kursnotering på AGES + XANO så är den 256 SEK. Aktien stod i strax över 300 SEK före avknoppningen. Jag har köpt motsvarande 5% av portföljen i XANO.

 

IAR System som tidigare hette Intoi har en härlig trend uppåt. Det var egentligen twittraren financeamir som gjorde att jag fick mer information om den aktien. Jag pendlar lite med innehavet i den aktien mellan 2-5% fn 3% av ISK och har för avsikt med att fortsätta göra det så länge den långa trenden är intakt.

Skärmavbild 2014-05-18 kl. 21.02.47

Trots bra utdelning och dessutom extrautdelning alldeles nyligen hindrar inte aktien för att fortsätta lyfta mot nya höjder.

 

Vi tar väl en sista bland mängden av intressanta aktier att investera i. Kökstillverkaren Nobia som jag nämnt för någon vecka sedan. Håll ögonen öppna, när den kliver över 60 kronor kan det gå fort.

Skärmavbild 2014-05-19 kl. 22.25.13

4% av mitt ISK består av aktier i Nobia. Börjar den lätta av uppåt är det troliga att jag ökar till cirka 6-7%. Den ligger och accumulerar sig för ett mycket troligt utbrott uppåt. Nobia är inte en aktie jag vill äga på lång sikt, nyckeltalen talar emot detta. Jag vill däremot vara med på utbrottet uppåt och då kanske i ett kvartal. Just nu är det inte så stora volymer som handlas i aktien. Affärsvärlden köprekade Nobia den 7.e maj och ledningen i Nobia verkar ladda sina portföljer med Nobia.

Insider rapportering för Nobia

Skärmavbild 2014-05-20 kl. 14.08.44

Detta är ett litet urval av intressanta aktier på långa trenden för närvarande.

NEJ MEN JÄDRAR, vad hände? Där stack mitt 5%-iga innehav Consilum med 11%.

Måste agera…. Consilium fanns med på förra bloggen av rekommendationer.

/KAVASTU

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *