BLÅSER – BLOGG

Nog fasen blåser det, så pass mycket att jag beslöt för att inte lägga ut idag. Jag hade planerat att segla över dagen, och då vill man ha vind men inte kuling.

Det blev en dag i sittbrunnen istället. Båten ligger med fören mot vinden och ger härlig lä i sittbrunnen. Solen ligger och gassar på från en nästan molnfri himmel.

Har just klämt i mig årets första glass strut och har nu en kopp kaffe bredvid mig.

Ingen börs idag, kanske är det dags för lite eftertanke.

I min strategi att placera pengar på börsen så är det en ständig jakt att finna aktier som ligger i bra upptrender som ser ut att gå bättre än index. Jag har tidigare i sju bloggar redogjort för hur jag arbetar för att få bättre avkastning än börsindex. Och de finns under kategorin “min filosofi”.

Jag är väldigt noggrann och följer upp missar jag gjort, allt för att lära mig.

Så givetvis har jag följt upp mina bloggar med köprekar.

Tänkte göra en snabb redogörelse av dessa. Aktier som ser intressanta ut som jag redogör i bloggarna är på några veckor upp till 3-4 månader i första hand.

Om vi tar och tittar på den första bloggen om intressanta aktier Maj maj måne som är publicerad 30/4

Skärmavbild 2014-05-29 kl. 16.11.05

Ingen succé precis men väl över index. Börsens stigning är 2,5% sedan dess och köprekarna i snitt 3,1%. I min placeringsstrategi åker allt som inte utvecklar sig som det ska ut direkt, de får max en vecka på sig sedan UT!

De enda aktierna som finns kvar i mitt ISK av dessa är Castellum 2%, KNOW IT 2%, Industrivärden 5%, Investor 9%, Finnveden 3%, Intrum Justitia 8%, SWMA 3% och faktiskt Nobia 4%. Nobia vill inte dra iväg uppåt, mit tålamod är snart slut med dem. frustrerande att sitta på en aktie som står still när det finns så många andra som rusar.

I Malmbergs kom jag ut av rena förskräckelsen, först backade de, sedan kom en köprek som förde upp dem till 110 och jag passade på att tacka för mig. Många av dessa aktierna ser väldigt bra ut för fortsatt stig i kursen.

 

Nästa blogg om intressanta aktier i upptrend kom 11 maj med bloggnamn “NY VECKA” och är bara drygt 2,5 vecka gammal. Bloggen är egentligen så ny att den inte gjort sig till det rätta än.

Skärmavbild 2014-05-29 kl. 17.05.58

Sämre än index, men ändå inte. Victoria Park rusade dagarna efter bloggen när de knoppade av  b-aktier. Jag sålde av en del på bra kurs, sedan har de backat tlllbaka. Medivir blev en fantastisk affär då största innehavet i min depå var just den. Aktien rusade veckan efter upp till toppkursen 147:- och halva mitt innehav gick ut till försäljning på 144:- och det är så jag jobbar, ofta går halva innehavet iväg på en bra kurs. restan av innehavet spelar jag med. Går aktien fortsatt upp, ja då har jag aktierna men i ett reducerat antal, går de ned som i Medivirs fall så har jag sålt hälften till en bra kurs. Medivir innehavet som jag sålde på 144:- är näst intill tillbaka köpt nu i veckan på kursr 125-127:75.

Av dessa aktier finns bara Medivir 8% av portföljen, Hufvudstaden 3%, Investor 9%, Nobia 4% och Intrum Justitia 8% kvar. Lundbergs gick iväg igår med en bra vinst och byttes ut mot till att öka i Autoliv, Hexpol, PEAB och IAR System.

 

En ännu nyare blogg med aktier som ser intressanta ut är bloggen SEXLING från 15/5 2014.

Skärmavbild 2014-05-29 kl. 17.06.06

Den har hjälpt mig bra att få upp yielden på avkastningen  min depå. Alla aktier utom Consilium finns kvar i min depå. Blev så frestad att plocka hem hela vinsten en dag när de stack 10%. Möjligtvis hakar jag på igen.

 

Senaste bloggen med intressanta aktier i upptrend var ÅNGAR PÅ från 20/5 2014.

Skärmavbild 2014-05-29 kl. 17.06.13 1

Bra snabb yield även på den. Här gick jag aldrig in i Sandvik som jag skrev i bloggen. Ville bara notera att den var på väg att bryta av uppåt. Skanska har jag bytt ut i veckan, den går för sakta uppåt. Har bytt dem till PEAB. Nobia gäckar i min  portföjj, drar de inte snart, väldigt snart så åker de UT! Vad beträffar XANO så skulle man även köpt AGES industri som knoppades av från XANO för två veckor sedan. När jag skrev om XANO så stod avknoppningen AGES i 134:- nu igår stod de i 170:- men.. Mina regler säger att att jag bara får hålla mig till spelplanen large/mid/small aktier på Sthlmsbörsen. Så det är inget att gråta över.

Skrev även en blogg i söndags PRESS UPP PÅ AKTIEN och det handlade om Concentric som även finns med i bloggen SEXLING.

Uppföljning är A och O för att bli en bättre investerare. Behåll det bra, släng det dåliga

För varje vecka/månad som går så växer bara avståndet mot index, man kan verkligen säga att det ångar på, depån börjar närma sig förräntningen +25% i år och ligger nu 15% över index

Utveckling januari-maj 2014

Skärmavbild 2014-05-29 kl. 17.10.33

Nya bloggar om intressanta aktier i upptrend kommer, håll utkik på twitter.

Nästa vecka blir en vecka där jag egentligen har semester, men det är klart att jag kommer hålla ett öga på börsen också. Blir en vecka på mitt favoritställe i Estland med lite vänner.

/Kavastu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *