FÖRSLAG – BLOGG

Min första dator inhandlade jag år 1998. Samma månad som inköpet, började jag lägga in valda slutkurser varje fredag på de mest omsatta aktierna.

Antalet aktier var inte mer än ett tjugotal.

Under årens lopp har jag utökat bevakningen av aktier, för att år 2012 bevaka samtliga aktier på large/mid/small.

Idag är det en bank på cirka 260 aktier som uppdateras med slutkursen varje fredag.

Mina regler för aktiehandel säger att jag får aldrig ligga tyngre än 15% av kapitalet i en large cap aktie

Aldrig tyngre än 10% i en mid cap aktie

Aldrig tyngre än 5% i en small cap aktie

Ett undantag finns, det är att jag får spela med 5% max. Dvs övertrassera t.ex 6% i en small, 12% i en mid och 17% i en large. Eller enbart t.ex 10% i en small.

Skärmavbild 2014-06-12 kl. 22.27.12

Nu tänkte jag gå vidare, jag har uppmärksammat att det går att göra bra med pengar på first North. Finns många intressanta objekt där.

Jag är beredd att gå vidare med att tillåta köp på first north med max 3% i en aktie och max 5 aktier på first north. Dvs absoluta max 15% av hela depåvärdet.

Min tanke är nu att rivstarta med en bevakning av 30-50 bolag där.

Jag börjar att notera slutkurserna varje fredag från och med halvårsskiftet. Efter något / några år växer fina charts fram med långa trender.

Jag behöver hjälp av Er, vilka bolag ska jag bevaka?

Kravet är att de ska vara något så när lätta att handla i, bolagen ska vara intressanta.

Belöningen blir att jag skriver om dem i bloggarna när det kan vara intressant att kliva in i dem. Men det kommer att ta ett bra tag innan de är igång trendmässigt.

Kom med förslag / Tack på förhand

/Kavastu

 

 

9 thoughts on “FÖRSLAG – BLOGG

 1. Hej! Jag har tyvärr ingen kvalitativ input att komma med ang. aktier i first north då jag ej är så aktiv där. Däremot är jag mycket nyfiken på ditt HSI som du för och hänvisar till för jämnan. Jag förstår att det är din egna grej och den bör väl för den delen hållas hemligstämplad, men jag är mest nyfiken på hur jag ska tyda de olika tecknen du använder dig av. Vad är det ett X, 0 och ibland en siffra står för? Kanske det är jag som missar något uppenbart?

  Tack för en intressant blogg.

  1. Hej Bengan! Egentligen bör jag förtydliga vad HSI varje gång jag skriver om det. Men det tar så mkt tid och utrymme. Om HSI Kan du läsa på arnetalving/aktieblogg/HSI där står det kort vad det handlar om. När det gäller X, O så är det den gamla tekniska metoden Point & Figure. Om den metoden finns att läsa på wikipedia. Kul att du läser min blogg.. MVH Kavastu

 2. Hade varit intressant att höra din analys av småspararfavoriten Starbreeze. Ett på bolag som faktiskt tjänar pengar och nog förtjänar en högre värdering. Dock är frågan när det händer, kan gott dröja till 2015, men kanske värt att ha med på en bevakningslista.

  1. Hej Sven! Oj, vad den aktien gått. Från 1:- till %:- på ett svisch. Sådana lyft vill jag vara med på. Me tyvärr är det historia nu. Jag har läst mig till att en rätt värdering av en speltillverkare bör vara P/E 3. Dvs tre årsvinster. Antar att den värderas mer än så, Trendmässigt är det svårt att säga var den är på väg då jag inte alls följt den aktien tidigare. Starbreeze kommer med i bevakningen. Tack för förslaget, mvh Kavastu

 3. Oscar Properties på FN sedan feb. Låg oms f n men planerar notering NOMX. Bostadsutvecklare till det lite högre kundsegmentet i sth. (själv lite sugen att bo i deras projekterade gasklocka -norra djurgårdsstaden)
  Tack för bloggen!

  1. Hej oscar och tack för tipset. Ska kolla upp bolaget. Oj, den gasklockan är fin. Åker ofta förbi där när jag skall till Värtahamnen och Estland. Vad fint hela området blivit där. MVH Kavastu

 4. Läser med intresse din blogg och dina inlägg på twitter. Det finns en del intressanta bolag på First North med hyfsad omsättning. Vilka som har bra omsättning varierar rätt mycket efter vilka som är populära för tillfället. Bara 12 st som omsatte mer än en miljon i fredags. Har du tittat på Aktiespararnas program Hitta kursvinnare? Lättanvänt och riktigt bra program med lång historik för alla aktier på de svenska börserna. Kan kanske vara användbart tills du fått fram tillräckligt mycket egen data. Där kan du lätt se vilka där är bra omsättning i, hur de brukar röra sig m.m. Annars går det att se omsättningen på aktierna på First North här: http://www.nasdaqomxnordic.com/aktier för att göra ett urval. Att bara välja några att följa blir nog svårt då det kan vara helt andra som är intressanta om en månad.

  1. Åh tack för info. jag kan egentligen inget om bolagen som finns på first North. Har bara hört talas om en del som Africa Oil t.ex. Låter ju inget bra att bara tolv bolag nådde en miljon i omsättning i fredags. Det som heller inte låter kul är att det varvar mellan olika populäraktier. Jag ska gå i på kursvinnare och titta, tack för tipset. För min del kommer jag sätta ett max på 3% av portföljen i ett First North bolag. Charten jag kommer att föra kommer heller inte visa någon märkbar trend först efter ett och ett halvt år ungefär. tror nog börsen toppar ungefär då. Men, då är charten redo att användas i nästa uppgångsperiod. Jag ska sondera terrängen. Tacl så jättemkt för tipst. MVH Kavastu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *