MÅL, INTE SOM ANDRA – BLOGG

Mitt mål här i livet har alltid varit att inte vara som alla andra. Började redan i lågstadiet när modehysterin sade att man skulle ha ett visst klädesplagg. Tror jag var en av de få som inte köpte plagget.

Varför ska andra bestämma vad jag ska ha på mig? Hela livet har jag försökt att gå min väg, men på ett bra sätt förstås. Visst fick man en hel del gliringar som ung när jag inte alltid höll med, men det bjöd jag på.

Varför göra allt som alla andra gör? Jag föredrar att vara ett original i stället för en ja-sägande kopia.

Antagligen ligger det lite av ovanstående rader i mitt börsagerande. Smält in stå vid utsidan av flocken men långt framme. Ta in information och försök kanalisera den. Våga gå min egna väg utan känslor men med ett kallt agerande. Stå emot vad andra “bättre vetande människor” säger och tycker.

I snart 30 år har jag gjort research i börsbeteende och jag tycker det ger väldigt bra frukt fortfarande. Nya aha upplevelser kommer ständigt, det är sådant som ger mig kickar.

Jag arbetar för närvarande väldigt hårt med att räkna aktier under/över 200 dagars glidande medeltal. Varje månadsslut från år 2000 fram till idag. resultatet är häpnadsväckande. Ser ut som att jag får ytterligare ett chart som visar med väldigt stor träffsäkerhet när man ska gå in eller ur börsen.

Jag ska försöka få det klart före halvårsskiftet och publicera det på bloggen.

Detta chart säger för närvarande, om börsen ligger still på denna nivå som börsen slutade på i fredags, eller går ned mer fram till den sista juni så ska man ur börsen.

Mitt egna HSI varnade för sämre börs i onsdags 11 juni. Vi har nu 4 nedgångsdagar i rad och det naturliga är att börsen borde slå tillbaka upp ett tag.

Det är resan till målet som är så härlig, när man redan är där så är det bara en vanlig dag på jobbet. När jag började som Dj för 35 år sedan fick jag mycket kickar av det jag skapade, allt eftersom man blev mer erfaren kom kickarna alltmer sällan. Helgens spelningar är avklarade med väldigt gott resultat, men någon kick av detta har jag inte fått. Det är börsen som ger mig kickar numera.

Arne Talving14juni150014_Copyright Arne Talving0001Arne Talving Copyright

Bra stämning på dansgolvet 14/6 -14

Men det är härligt att vara mångsidig, Dj & entertainer, frilansande fotograf, investerare och hängmattetrader.

/Kavastu

2 thoughts on “MÅL, INTE SOM ANDRA – BLOGG

    1. Haj Jan, vad roligt. Hoppas du tänker lite annorlunda efter du följt/följer mig på twitter och blogg. Faktum är att cirka 1/4-del av tiden överlag ska man inte äga aktier. Det är bara att lista ut när. MVH Kavastu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *