BÖRSTAKTIK – BLOGG

Åskan mullrar, regnet smattrar utanför fönstret. Just hemkommen från en dj-spelning, ett norskt/svenskt bröllop. Klockan är 06 på morgonen och jag inväntar att mina ögon ska bli lite trötta.

Skärmavbild 2014-08-03 kl. 06.20.43

Dj-andet började jag med 1979, alltså för 35 år sedan, men oj vad tiden går. Börsen började jag på allvar att intressera mig för 1983, då jag även gjorde min första aktieaffär. med det här vill jag säga, När jag väl tar mig an någonting så gör jag det målmedvetet, metodiskt och långsiktigt.

Till nya läsare av denna blogg, kan jag rekommendera att ni läser arnetalving.se/HSI varnar, arnetalving.se/Klockorna ringer, arnetalving.se/Sommarlugn, arnetalving.se/Vad händer, arnetalving.se/Tillbaka för att få lite mer om bakgrunden om marknadsläget.

Börsen har nu backat 6 dagar i rad, för mig inte föga förvånande. Marknaden har nu nått en översåld nivå som jag alltid utnyttjar för kortsiktiga köp. HSI är nu nere på nivåer som de inte varit på dryga två år.

Skärmavbild 2014-08-03 kl. 06.23.19Om du vill läsa mer om HSI, så finns den i bloggen arnetalving.se/HSI.

HSI är nu ner på låga 38,4, men de svaga topparna på HSI som har bildats senaste månaden, skvallrar om att det inte är omöjligt att den kan gå ned mera.

Den låga noteringen på HSI gjorde att jag ökade andelen aktier från dryga 20% till 70% framförallt de sista eftermiddagstimmarna i fredags. Jag försökte plocka de aktierna med kvalité som fallit mycket. Plockade även aktier som såg starka ut. I stället för att få en fråga “vad köpte du”? så lägger jag ut delar av kontoutdraget här.

Skärmavbild 2014-08-03 kl. 06.17.10

Detta innehav kommer inte att finnas särskilt länge på mitt ISK. Går börsen ned på måndag plockar jag på mig mera aktier som faller med en kvalitetsstämpel. Går börsen upp på måndag/tisdag så släpper jag en hel del av dessa aktier.

Jag arbetar efter att börsen har ytterligare fallhöjd på 5-10% de närmsta månaderna.

Tittar man på Affärsvärldens generalindex så ser det väldigt svagt ut.

Skärmavbild 2014-08-03 kl. 07.25.59

Tittar man på OMXS indexet så ser det inte lika svagt ut

Skärmavbild 2014-08-03 kl. 07.28.11

Charten ovan visar det jag nämnt tidigare i bloggarna, att nedgången är bred. Det övre indexet är mycket bredare än det understa.

Min taktik närmsta framtiden är att göra snabba inhopp i rekylernas slutfas, för att sedan lätta på dessa innehav bitvis i uppgångar som alltid följer.

Jag har ingen lust att sitta på aktier någon längre tid nu.

Äntligen slut på åskan, kanske mer åska på börsen på måndag, vad vet jag.

Dags att sova.

/Kavastu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *