KÖPER MASSIVT – BLOGG

En hastig, kanske inte så välskriven blogg. Alla mina index slår i botten och jag vet att efter regn kommer sol. Jag köper inte för att behålla, jag köper för att sälja nästa vecka. Tror att botten ligger bra lägre än så här.

Den som är nyfiken på var jag tror att botten finns, kan med fördel läsa gårdagens blogg arnetalving.se/ingen brådska

Jag brukar samla på mig lite artiklar och bilder från massmedia, den här visades nyligen i DI.SE

Skärmavbild 2014-08-06 kl. 15.30.10

Jag är väldigt intresserad av marknadspsykologi, därför är jag väldigt road av att i efterhand läsa siare om börsen, marknadsbrev mm för att stärka upp mitt självförtroende. Eller Twitt och bloggarens Trygg Framtid inlägg på Twitter idag.  “Vi passerade idag det viktiga mentala stödet 1337. Nu kan vad som helst hända”. När jag läser sådand blir jag på köphumör.

Några charts att visa är framförallt HSI

Skärmavbild 2014-08-08 kl. 12.36.30I skrivandes stund ligger det på låga 34%, gummibandet är nu så spänt att jag inte vågar att ligga 80% likvid som jag gjort. Som sagt, efter regn kommer sol.

Tittar vi på tyska DAX, så har de nu nått sina stöd och behöver återhämta sig

Skärmavbild 2014-08-08 kl. 12.54.32

Nu handlar jag inte på de utländska marknaderna, men om jag skulle gjort det så skulle jag handla friskt på tyska börsen just nu.

Svenska Börsen har också nått en hel del stödnivåer.

Skärmavbild 2014-08-08 kl. 12.54.54Jag tror inte att de här stöden kommer att hålla innan nedgången är klar. Men om man springer ett maraton lopp i 100-meter sprint fart, så måste man stanna till och pusta ut. Något som jag tror kommer inom kort.

HSI har ju en liten hemlig häxformel som jag inte vill att den ska komma ut på marknaden. Lite grann som invasionen i Normandie 1944, bara två kände till var landstigningen skulle ske. I HSI fall är det bara en, dvs jag.

Jag har lite annan hokus pokus för mig som detta index t.ex.

Skärmavbild 2014-08-08 kl. 12.37.16

Tycker det är ett bra index för att se när världsbörserna behöver ta igen sig. Vi är ganska nära nu.

Börsen har idag inte stängt för dagen än, fyra timmar kvar innan klockorna ringer för dagen. Just nu rotar jag lite i mid/small cap för att finna intressanta förlorare. Large cap har stärkt på sig för mkt. Lindab tycker jag har tagit för mycket stryk där och det känns som en bra ingångskurs på 62:- för en kort trade.

just nu had jag fått igenom 39 köpordrar idag.

Just i detta nu har jag gått från att vara 80% likvid i morse till att vara endast 10% likvid. Skulle tro att jag bara har några kronor kvar till en piggelin på mitt konto när dagen är slut

/Kavastu

4 thoughts on “KÖPER MASSIVT – BLOGG

  1. Bra skrivet, som vanligt, men tror att du missade att Tryggframtid skämtade. 1337 är gamersspråk för elite (1337 = leet = elite). En rent skämt ang att omx passerade 1337 och inget med börsens riktning alls.

    1. Tack! Aha, fick reda på det genom twitter någon timme senare. Börsen är en underbar psykologimarknad, det gäller bara att veta vad man gör, dvs hantera risk kontra möjlighet. Kul att du tycker om min blogg. MVH / Kavastu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *