TWITTER – BLOGG

Roar mig med att skriva en blogg på estlandsbåten efter en underbar vecka i Kavastu. Sju dagar med eftersommarvärme och en sol som konstant visat sig så fort den klivit ovanför horisonten.

Den här gången tänkte jag blogga om twitter.

Sedan jag startade mitt twitterkonto i för drygt tio månader sedan, så har jag påverkat många andra att göra detsamma.

Oftast har det startat med att vi haft en diskussion om aktier. Brukar nämna att twitter är ett utmärkt forum för att hämta information från, och att även jag skriver och länkar bloggar via twitter.

Följdfrågan blir då, vilka de mer ska följa? Och det svaret beror ju givetvis på vilken nivå de befinner sig på.

Twitter är en fantastisk kanal för information, upplysning och utbildning inom alla områden, framförallt inom aktieförvaltning. Möjligheten finns att ställa frågor och få svar på ett enkelt sätt.

Kravet jag har för att jag ska följa någon, är att det enbart ska handla om saker som rör aktiemarknaden. Det ska ge mig input och info.

Jag skulle kunna följa hundratals, tusentals, men jag är rädd för brus. Jag vill inte ha för mycket information som knycker värdefull tid.

Jag vill inte rangordna någon av de jag följer, men här kommer lite förslag på de som jag följer.

Skärmavbild 2014-09-17 kl. 23.07.54

Bästa morgonrapporten, kortfattad och rak

 

 

Skärmavbild 2014-09-17 kl. 23.08.16

Bra sakliga inlägg

 

 

Skärmavbild 2014-09-17 kl. 23.08.39

Otroligt kloka inlägg, följer man hans råd kan inget gå fel.

 

 

Skärmavbild 2014-09-17 kl. 23.06.50

Väldigt bra att följa, då man på ett enkelt sätt kan scrolla igenom olika aktiebloggar.

 

 

Skärmavbild 2014-09-17 kl. 23.07.31

Länkar en hel del till intressanta artiklar

 

 

Skärmavbild 2014-09-17 kl. 23.08.48

Bra insider krönikor (men allt är inte guld som glimmar)

 

 

Skärmavbild 2014-09-17 kl. 23.10.17

Jag gillar raka människor, utan lull lull. Här har vi en.

 

 

Skärmavbild 2014-09-17 kl. 23.10.29

Skriver klokt, bra analyser och utbildar halva twittersläktet

 

 

Skärmavbild 2014-09-17 kl. 23.11.00

Håller koll på dina följare, och en mängd bra funktioner

 

 

Skärmavbild 2014-09-17 kl. 23.10.40

Rak, rakare, rakast. Mannen som fick mig att starta twitter och blogg. Skriver klokt och är en mycket bra mentor för många yngre kan jag tänka mig.

 

 

Skärmavbild 2014-09-18 kl. 00.28.23

Länkar till intressant information och artiklar

 

Det här var ett tiotal för att nämna några. Här kommer många fler inom aktieförvaltning som kan vara intressanta att följa. Allt efter tycke och smak förstås.

Dawid Myslinski, Henrik Lundin, Erik Hansén, Jonas Olavi, Nicklas Andersson, Billy Degerfeldt, Gunther Mårdner, Smarta Investeringar, Expertdirekt, Orc Trader, Phukettrader, Toqui, BB Trader, LivetSomTrader, nionittiotre4S, Jan Dinkelspiel, Avanza, Tobias Ekholm, Holgersson, Tradingportalen.com, Privata Affärer, Jesper Strandberg, Niklas Larsson, Mattias Mirhagen, oskarbrattfeldt, AP, Investic, Aktieinkomster, Johan Högberg, Agnetha Jönsson, Luis Recabarren, Patricia Hedelius, Annika Winsth, Stefan Haugsnes, Dagens Industri, Affärsvärlden, Veckans Affärer, SVD Näringsliv Live, Aktiespararna, Nordnet, Erik Wahlin, Linus Paulsson, peter rawet, Fredrik Eriksson, Carl Thulin, Olle Zachrison, Wallinii, Hans Bolander, ShortTerm, FlowMaster, Gekko, Alexander Boman, Stefan Johansson, Ulf Löwenhav, Digitalpodden, DxTrader, ägamintid, Sven Hagströmer, Per Håkan Börjesson, Gustav, Andreas malmstedt, WorldCapitalMarkets, Tobbe Rosén, Peter Fellman, 40procent20år, Finanskvinnan, Oscar Ekholm, Luis Recabarren,  Patricia hedelius, Axel Krantz, Börsartiklar, Ekka Lundin, Shareville, Ekonomifakta, Trygg Framtid, Aktiemiljonären, SIX news, Perzeus.

Tyckte även att Handlarbordet var bra att följa, men där verkar de inte vilja att jag ska följa dem.

Jag addar kontinuerligt nya på twitter. Ger dem en chans. Tillför de mig något så får de vara kvar.

Här ovan finns duktiga journalister, bloggare, twittrare med bra länkar, traders mfl. Finns även en del som jag känner privat, en del som skriver ganska kul. Här ovan är det cirka 20-tal som jag har på prov.

Ett problem som är vanligt förekommande, att man inte förstår vad som skrivs. Trots att jag varit på aktiemarknaden i 30 år. Hur ska relativt nya på marknaden förstå?

Många inlägg handlar om att de har en aktie som går väldigt bra för dagen, men som givetvis inte omnämns när det går åt motsatt håll.

Många skriver för att haussa upp, resp baissa ned en aktie. Det nämns också en hel del riktkurser (något som jag absolut inte kan förstå att det kan existera) vem fasen kan säga var en aktie ska gå till?

Slutligen, kanske någon läsare av denna blogg har lite bra tips på kompetens att följa?

/KAVASTU