DON´T WORRY – BLOGG

Idag var en lite blodig dag för mig, men så är det ibland. Man kan inte lyckas jämt. Största sänke var AstraZeneca.

Depån fick sig faktiskt en riktig törn idag, den gick ned nästan dubbla index. Men så är det ibland, det är avkastning på årsbasis som räknas.

Känner mig väldigt trygg då jag enbart handlar med aktier. Kan tänka mig att det kan vara lite pressande att sitta på derivat eller ETF,er som går åt fel håll.

Min aktieportfölj som jag spetsar varje dag, innehåller dessa fn: Addtech, AstraZeneca, Autoliv, Avanza, Beijer Alma, Bilia, Boliden, Cellavision, Electrolux, Haldex, Hemfosa, Industrivärden, Intrum Justitia, Investor, ITAB, Karo Bio, Lundin Mining, Meda, Medivir, Melker Schörling, Nibe, Nokia, Nolato, OEM, SCA, Sectra, Trelleborg, Unibet. Inga konstiga aktier alltså och de flesta finns på large cap. (Jag har en likviditet på cirka 10%)

Jag räknar med en börs som kommer att stiga det närmsta halvåret. Säsongsmässigt ska stigningen börja andra halvan av oktober.

Snart är det dags att läsa av mitt trendindex igen. Sista fredagen var månad räknar jag hur många aktier på large/mid/small cap som handlas över respektive under 200 dagars glidande medeltal. Tog och “tjuv” avläste det idag, dvs en preliminär avläsning. Endast 39,9% av alla aktier handlas över 200 dagars glidande medeltal per dagens slutcall.

Sedan signalen om försvagning definitivt kom sista fredagen i juni så har antalet aktier som handlas över 200 dagars glidande medeltal konstant sjunkit.

Sista fredagen i maj handlades 73% av alla aktier över 200 dagars glidande medeltal, juni 68%, juli 63%, augusti 55% och nu preliminärt avrundat 40%.

Jag har preliminärt fört in de nya siffrorna i chartet,

Skärmavbild 2014-09-23 kl. 21.29.09

Vi är där nu, dvs vid punkten där det oftast vänder 40%.

I bloggen 2014 = +15,3% som är skriven den 17 september redogjorde jag hur säsongs mönstret i en uppåtgående marknad ser ut.

Det ser onekligen ut som att vi går en ljus tid till mötes.

Kräftgången som startades i juni torde gå mot sitt slut.

Det finns ett intressant månadsmönster i en nedåtgående trend som jag tänkte förmedla i en kommande blogg.

/KAVASTU

 

 

 

One thought on “DON´T WORRY – BLOGG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *