RÖTT – SNABB BLOGG

Blev som jag befarade, en småblodig börs idag. Minskade ned mina innehav kraftigt igår från 5% cash till 60% cash. Skulle vilja ha minskat ännu mera, men tyvärr kraschade Avanzas handelsplattform vid klockan 17 igår. Teknik kan krascha, så är det bara.

Öste ut en hel de första tio minutrarna i morse och har inte gjort ett skvatt på börsen sedan dess. Ligger 82% likvid fn.

Nu ligger jag bara och ruvar på pengarna, jag vill köpa billigt. Jag arbetar efter att det kommer att gå att köpa billigare än vad som just nu bjuds på börsen.

 

Tar vi och tittar på mitt egna index HSI, preliminärt uppdaterat.

Skärmavbild 2014-10-07 kl. 13.13.06

 

Indexet söker sig nedåt och jag satsar på att det ska ned i minst 35% innan det ska vända uppåt igen. Fn cirka 39%, botten 8 aug 35%. Skalan på detta chart är nedersta linjen 35% och översta 65%.

Hur ser Stockholmsbörsens OMXPI index ut just nu då?

Skärmavbild 2014-10-07 kl. 13.12.43

Säljarna dominerar kan man säga. 200 dagars glidande medeltal på börsen krossas idag, jag tror att säljtrycket kommer att fortsätta.

Men helt plötsligt kommer vändningen, alla ska in och köpa!! Men jag utgår från att det är för tidigt fn.

Jag hänvisar till tidigare bloggar Trender & Intryck, 89-92, oroligt Skrivna de senaste dagarna.

/KAVASTU

 

2 thoughts on “RÖTT – SNABB BLOGG

  1. Även om vi är mer långsiktiga än din strategi så avvaktar vi med. Månadernas inköp samlas istället i likvider (likaså förra månadens). Istället görs mer kortsiktiga omfördelningar mellan olika aktier.

    /Investera I Livet

    1. Låter klokt, sprida inköpen till en gång i månaden. Jag förvaltar två egna aktieportföljer, en lång utdelningsportfölj som bara ligger. Den andra jag skriver om är den aggressiva portföljen som avkastar i snitt 26,5% över index varje år utan att ta större risker. Att vikta portföljen rätt i olika börslägen samt att ligga i aktier i stigande trend gör avkastningen så bra. MVH Kavastu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *