NÄRA – BLOGG

Senaste veckorna har jag varit väldigt snabbfotad på börsen. Jag hatar helt enkelt att förlora pengar på börsen. Jag hatar även osäkerhet och risk. Men vill man ha bra förräntning av sitt kapital så är börsen en underbar pengakälla, rätt hanterad.

Många har påpekat att de inte hängt med i svängarna. Ena dagen, timmen köper jag och sedan vräker jag ut det samma dag eller dagen därpå. Måste försvara mig lite, det tar mycket tid att vaska fram vad jag ska köpa/sälja och när. Jag har fullt upp med mig själv helt enkelt. jag kan bara ge korta inlägg på twitter vad jag har för mig för stunden. På twitter och blogg tjänar jag inga pengar.

Jag försöker däremot att ge en mer målande bild hur jag tänker och agerar på bloggen.

I fredags blev det mesta avköpt från min depå. Av de 45 olika aktier jag innehavde i torsdags blev det bara 7 kvar. På morgonen idag sålde jag fem av dem.

Jag ville helt enkelt studera var köparna kom in igen. Alltför många ras har haft återhämtningar för att dagen efter backa, dagen efter igen backa och sedan sätta en ny lägsta notering.

Är botten nu satt för denna gång? Det kan vara så, men man kan inte vara helt säker. Är inte botten satt än borde den sättas senare i oktober, ev i november.

Min kompis ständige följeslagare och bästa vän på börsen heter HSI. Mot den lutar jag mig hela tiden. Mer om HSI finns att läsa i på bloggen arnetalving.se/HSI

HSI har inte gett någon signal om starkare börs på väldigt länge. men nu är det nära.

Skärmavbild 2014-10-18 kl. 13.03.47

HSI-index steg marginellt idag trots att börsen var negativ. (HSI=5 viktiga parametrar på Sthlmsbörsen olika viktade och sammanslaget i ett index)

Chartet ovan är ett så kallat Point & Figure Chart (Vanligt på 80-talet) Kryss uppgångar och O nedgångar. Går marknaden på plus i morgon ger HSI med stor sannolikhet en signal om bättre börs framöver. Jag tar då signalen på allvar och ökar mitt aktieinnehav och är inte så snabbfotad ur.

Jag har redan idag på eftermiddagen förköpt lite aktier, känns som att HSI ger signal i morgon. (Säker kan man inte vara).

Jag har lagt min depå i 35% aktier, 65% cash över natten.

Mitt innehav just nu är:

Skärmavbild 2014-10-20 kl. 21.15.39

 

Under kvällen ska jag gå igenom large/mid/small cap i jakt på bra aktier att hålla span på i morgon.

 

Vi tar och tittar på OMX30 chartet hur det ser ut fn.

Skärmavbild 2014-10-20 kl. 20.58.56

I rekyler i en frisk marknad är det oftast en jakt upp till gamla ATH. Kanske blir det så även nu, vad vet jag. Skulle det vara så finns väldigt mycket pengar att hämta hem i vinst.

 

Tidigare har jag skrivit om börsens vågsystem. Ny syns verkligen andra vågen ned.

Skärmavbild 2014-10-20 kl. 21.00.20

Om det räcker med denna nedgång, det blir vi nog varse om i sinom tid.

Slutligen.. Jag följer mitt HSI, ger det en signal om starkare börs i morgon så allokerar jag till minst 80% aktier. Kruxet är att det definitiva HSI indexet sätts först efter slut call.

En titt på USA börserna just nu, det ser lovande ut.

/KAVASTU

One thought on “NÄRA – BLOGG

  1. Spännande tider själv lägger jag sälj på Lundbergs och Xact Bull nu på morgonen då jag inte kan närvara under börsöppettiderna, tror Lundbergs kan gå igenom men är osäker på Bull där jag kanske får vänta någon dag.

    Har insett jag inte kan handla samma bredd som du gör men tänker testa med det urval jag ändå håller ett öga på under veckorna.

    På USA börsen finns det ett stort urval av olika index jag sett andra använder för handel liknande din kanske får din aktivitet med HSI och det växande intresset du skapat de olika aktörerna här fundera på skandinaviska motsvarigheter?

    “live long and prosper” som Vulcaner säger 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *