UNDERBART – BLOGG

Vill bara dela med mig lite av säsongsmönstret 1982-2013 på Stockholmsbörsen i en snabb söndagskvälls blogg.

Alla mina (långa) förvaltade depåer ligger all-in. Även min egna portfölj på lång sikt.

Min korta Kavastu swingportfölj 100% investerad t.om fredags morse. Ligger 70% investerad över helgen. Den pendlar ofta mellan 70-100% investerad i uppgångsperioder.

I veckan som kommer lär den pendla mellan 70-100% investerad. Inför fredag kommer den med stor sannolikhet ligga 100% investerad.

Månadseffekten 31/10, 3/11 och 4/11 är 0,40% per dag.

Varför är jag så investerad efter all uppgång? Jag tror helt enkelt på mer uppgång.

Och….. Har sagt det förut och påminner igen.

Köp 20 oktober, sälj i april-maj.

Skärmavbild 2014-10-26 kl. 22.47.59

Klockan 09.00 i morgon startar cirkusen igen.

/KAVASTU

4 thoughts on “UNDERBART – BLOGG

 1. God kväll!

  Precis hittat din blogg. Intressant och kul läsning. Jag har sysslat med TA rätt många år. Använde The Trader eller Börjes Burk. Där fanns en indikator som hette Hausseindex som speglade börsens temperatur. När alla aktier låg på sälj/köp så visade detta index nivåer från 0-100. Under 10 så köp och över 80-90 så sälj. Känns som ditt index är ngt liknade fast kanske lite mer snabbfotat. Tyvärr finns inte programmet kvar.

  Förstår om Du inte vill avslöja ditt index men har du tips på indikator typ RSI eller STO som ger bra resultat i ett dag/veckodiagram. Ngn slags sinuskurva.

  Trevlig kväll!

  /Tjabba

  1. Hej! Jodå Hausseindex känner jag igen. Man räknade på Point & Figure hur många procent av alla aktier som senast hade en köp resp säljsignal. Jag förde det själv på 80-talet. Indexet var dock lite trögt vilket gjorde att jag lade ned det. Ärligt talat har jag inga externa program för aktieanalys. Alla tekniska hjälpmedel har jag skapat själv. Jag vill inte se saker som alla andra ser samtidigt, jag vill se det innan. Jag vet ärligt talat inte vilka program som finns på marknaden. Kul du hittat till min blogg. MVH KAVASTU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *