MÅNADSSKIFTE – BLOGG

Så var det då dags igen, månadsskifte och månadseffekt.

Har tidigare bloggat om att sista börsdagen var månad och de efterföljande två första börsdagarna börsdagarna månaden efter står för 60% av all uppgång på Stockholmsbörsen under perioden 1982-2013.

Hur ser oddsen ut inför detta månadsskifte då?

Månadseffekten (1982-2013) säger att börsen ska gå upp 0,40% procent var dag 31/10, 3/11 och 4/11.

Efter all uppgång som nu varit de senaste veckorna kanske det kan vara idé att titta på medianuppgången (1982-2013) också. Den säger +0,83% var dag.

Skärmavbild 2014-10-29 kl. 12.38.03

Med köptrycket som råder och all optimism, bra bolagsrapporter mm, väljer jag att försöka suga åt mig lite mer vinst av mina innehavda aktier.

kan låta lite girigt kanske, men jag är övertygad att det fortsätter uppåt efter en eventuell rekyl.

/KAVASTU

 

9 thoughts on “MÅNADSSKIFTE – BLOGG

 1. Hej

  Jag undrar varför du köper på dig så många olika aktier, när du går in från tex 30% aktier till 100%. Blir det inte mycket som går i cortage då?

  Tack för en bra blogg.

  1. Hej! Jag bevakar 255 aktier på de långa trenderna. I våras var jag mycket smalare och hade oftast inte mer än 20 olika. Idag ser jag så många möjligheter på många aktier, men jag vet inte i förväg vilken som drar först. Courtaget är inga problem när man tjänar pengar. Kul du tycker om bloggen /MVH KAVASTU

 2. I andra stycket har du skrivit: “Har tidigare bloggat om att sista börsdagen var månad och de efterföljande två månaden efter står för 60% av all uppgång på Stockholmsbörsen under perioden 1982-2013”.

  Gissar att det ska var “de efterföljande två dagarna”. Men vore väldigt tacksam om du kan bekräfta det.

  Tack för att du delar med dig.

 3. Hej!

  Stämmer det att när Du får signal i ditt system så scannar Du av listan och plockar in de mest trendstarka aktierna?

 4. Hej!

  När Du får köpsignal enligt ditt system gör Du då följande: Du scannar av din lista och sorterar ut de aktier som trendar starkast? Eller??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *