HSI 61,8% – SNABB BLOGG

Känner mig ganska nöjd med utvecklingen på min depå de senaste veckorna. Minns ni fredagen för två veckor sedan, det var då haussen startade. Ingen ville ha aktier överdrivet sagt.

HSI stod då  i 35% och jag skrev bloggen möjligheter.

Sedan dess har jag i princip legat fullmatad med aktier, med små undantag.

Idag har vi kommit till det läget att jag inte är fullmatad med aktier längre. Jag har viktat ned på bra kurser hela morgonen och lagt mig 45% likvid, 55% aktier.

Anledningen är detta. HSI över 60%.

Skärmavbild 2014-10-31 kl. 12.01.46

Känner mig ganska övertygad att jag kan köpa tillbaka det jag nu sålt på lägre kurser någon gång av första halvan av november.

Månadseffekten skvallrar om fortsatt stigande kurser månd, tisdag nästa vecka. Fortsatt upp må väl vara hänt, då kan jag ju njuta av att jag har 55% av aktierna kvar.

Som jag ofta brukar skriva och säga, Girighet är lasternas moder.

/KAVASTU

4 thoughts on “HSI 61,8% – SNABB BLOGG

 1. Hej Arne! Bara för att förstå ditt vågresonemang undrar jag om du kan svara på en fråga om SCA-aktien. När jag tittar på den från kraschen 2008 ser jag en tydlig första våg upp, en rekyl, sedan en lång hög andra våg och ny rekyl som den fortsatt ligger och stampar i. Med din logik talar väl mycket för att den borde vara bra att ligga i nu i väntan på en sista tredje våg. Ändå har du i tidigare bloggar dömt ut den och menat att den redan avverkat sina tre vågor? I dina charts med vågor är ju y-axeln logaritmisk, det är inte de diagram jag har tittat på (på SCAs hemsida).

  MVH

  Henrik Waldenström

  1. Hej Henrik! Jag gillar SCA och har den i långa portföljen. men på korta porföljen finns många andra vassa aktier att ha fn. MVH KAVASTU

 2. Hej Arne !
  Vill börja med att tacka för en mycket bra blogg som jag följer dagligen. Undrar lite om din inställning till aktier 31/10 kontra 29/10. Den 29/10 skrev du att det känns väldigt positivt och att du är övertygad om att det fortsätter upp efter en liten rekyl. När du nu viktar ner kraftigt den 31/10, känner du att de långsiktiga förutsättningar ändrats eller är det för att du vill undvika den kortsiktiga rekylen?
  Mvh Peter Nilsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *