1999 – BLOGG

1.999, Det bara blev så. Jag fattar inte riktigt varför.

Bloggaren och twittraren Olle Qvarnström alias Snåljåpen tillika granne hela hans uppväxttid tjatade på mig, starta ett twitterkonto, Du får en massa input om börsen den vägen.

Efter en tids övertalande så öppnade jag ett konto 1 december 2013.

Min tanke var att jag skulle få flera kanaler till input angående börsen.

Elva månader på twitter har gett mig mera än tio år på börsen. Så många nya kontakter och kunskap. Så många reflektioner om hur olika aktörer tänker och agerar.

Twitter har också gjort att jag börjat blogga om börsen i mars. (Snåljåpens fel det också)

Bloggaren och twittraren Gustav ölträffar på Belgo Bar i Stockholm, har inneburit att jag lämnat dyra, konservativa Handelsbanken till förmån för uppstickaren Avanza.

Som jag nämnde för Avanza för en tid sedan, det var som att byta från en gammal Volvo till en Ferrari.

Avanza är verkligen på offensiven, och det tycker jag om. Utveckling är A och O. Dessutom är största ansiktet utåt Clas Hemberg rak och saklig i sina bloggar och twitterinlägg. Tror de flesta följer honom, om inte gör det.

Började blogga lite försiktigt i slutet av februari på en dålig portal, bytte till den suveräna wordpress i mars.

Min tanke var, de som vill läsa den får läsa den. Om jag försöker leverera kvalitet hela tiden så hittar nog folk dit med tiden. Lite grann som jag gjort med min Dj & entertainer karriär. Aldrig reklam som kostar pengar, se till att leverera kvalitet i stället.

Nästa helg är det exakt 35 år sedan jag gjorde min första spelning. Och det rullar på riktigt bra fortfarande.

Att jag är långsiktig är väl inget att tvivla på. Jag vårdar mina affärsidéer ömt och ser till att det är rätt bransch, rätt produkt och försöker göra det på ett annat sätt än alla andra. Det handlar också om att ständigt förnya sig, att ta till det som är bra och slänga det dåliga.

Det samma gäller börsen, att gå min egna väg utan att vara dumdristig. Läsa vad andra skriver, jaha, de tycker och tänker så.

När Avanza tog in min blogg på hemsidan i början av oktober, blev det plötsligt “drag under galoscherna”.

Skärmavbild 2014-11-02 kl. 12.36.02

På twitter blev det samma effekt

Skärmavbild 2014-11-02 kl. 11.05.40

Det är jätte roligt och smickrande. Min tanke från början med twitter var ju att jag skulle följa andra och så blev det precis tvärtom.

Men, förstå mig rätt. Jag känner att min tid inte räcker till längre. Det ökande intresset för Kavastu innebär att jag nu får ägna allt för mycket tid till att svara på mail, blogg, facebook. Det var inte meningen från början, men inser samtidigt att jag givetvis borde ha insett det från början.

Jag lägger ned oerhört mycket tid på börsen, dels när börsen är igång, dels efteråt när jag bokför alla dagens affärer och olika index som skall uppdateras.

Sen skriver jag bloggar och analyserar olika rörelser och index för att vara förberedd inför morgondagens börs.

Det handlar också om att kolla bokslut, gå igenom olika informationskällor på nätet mm.

Blogg och twitter får inte vara ett hinder med att hinna med detta.

Vid sidan om har jag både Dj & entertainer sysslan och frilansyrket som fotograf. Det är inte bara att göra research innan en fotosession, det är en hel del redigering efteråt också.

Sedan kommer privatlivet även in, jag vill leva som alla andra gör.

Därför ser jag gärna att flödet av frågor minskar.

Min filiosofi på twitter och blogg, är att skriva vad jag gör för tillfället, inte skriva vad jag gjorde för en vecka sedan.

Vill även dela med mig av min kunskap och filosofi hur jag tänker när det gäller börsen generellt.

Vid skrivandet stund konstaterar jag att 1.999 hittat till Kavastu twitterkonto på 11 månader.

Lite skrämmande med det ansvaret att leverera. Men ser det mer som att de som vill ha en vän på vägen att luta sig mot på börsens resa, är välkomna att följa Kavastu.

Bloggaren och twittrarens Wallinis topplista alldeles nyss.

Skärmavbild 2014-11-02 kl. 11.05.20

 

Jag nämnde bloggaren och twittraren Snåljåpen i början av denna blogg. En utmärkt twittrare att följa. Särskilt för en yngre generation som vill bygga upp sitt liv ekonomiskt.

Olle är en klok man med huvudet på skaft, född 1990.

Och se där, tittade just på twitter.

David Sjöberg blev just den 2.000 följaren på twitter.

Skärmavbild 2014-11-02 kl. 13.16.35

/KAVASTU

 

 

 

13 thoughts on “1999 – BLOGG

 1. Förstår dig fullt ut.
  Inser hur mycket tid det måste ta att ha som målsättning att svara på allas frågor och konversationer. Men strunta i det merjobbet och fokusera på att fortsätta att lära ut din investeringsfilosofi. Den uppskattas av otroligt många bara i min omgivning. Du är unik precis som Lundaluppen. Så ta inte på dig mer än att du kan fortsätta med det du är så unik på.

  Tack för all kunskap och erfarenhet du bidrar med.
  /Tobias

  Ps. Jag ber dig vänligen men bestämt att INTE svara på detta 😉

 2. Först, tack för en väldigt intressant blogg och twitterkonto! Du är absolut en av mina favoriter på sociala medier! Denna fråga kanske inte alls passar dig men känner mig så kluven i allt.. Sitter idag med kapital som är tänkt för framtida boende om TIDIGAST ungefär 1 år eller något sånt (nästa sommar/höst). Har sedan några månader tillbaka haft det i ett ISK konto där jag endast valt räntefonder då jag inte vill ha för hög risk i dessa pengar. Idag sitter jag på catella avkastning, handelsbanken flexibel ränta, handelsbanken företagsobligationsfond samt spiltan högräntefond. Men i dagsläget är jag lite osäker på hur jag ska göra. ETF:er med endast största pref-aktierna i världen kanske ett alternativ. Som sagt vet inte alls vad du har för erfarenhet av detta men ville i alla fall höra i fall att du hade någon värdefull information.

 3. Än en gång Tack för att du delar med dig av kunskap både via blogg och twitter. Många ser nog hellre att du orkar/hinner fortsätta så än att svara på en massa frågor.

 4. Det är lätt att förstå att du inte hinner/orkar svara på en massa frågor. Vi är nog många som är tacksamma att du delar med dig så generöst av din erfarenhet, det räcker mer än väl. Tack! /Henrik W

 5. Du är även min favorit på “blogg- och twitterhimlen,” som för många andra. Det va också därför som jag så gärna ville ha med just dig som föreläsare på min tjejträff om aktier & börs. Jag inser nu att jag nog har bidragit en hel del till att fylla din dag med sånt du inte planerat från början. Vi kommer dock vara 50 överlyckliga tjejer som får lära oss massor på lördag och det ser vi mycket fram emot. Tack för att du så generöst delar med dig. 🙂
  Mvh, Christina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *