CHANS VS RISK – BLOGG

Hittade en liten trevlig thaikrog i Solna, lagom till kaffet hinner jag med en liten blogg.

Idag på förmiddagen bestämde jag mig för att ta hem kraftigt med spelmarker från börsen.

 

Skärmavbild 2014-11-07 kl. 14.34.50

 

Från att ha legat 85-100% investerad sedan 16 oktober med undantag för 2 dagar, har jag nu gått ned på 45% investerad.

Vi har nått ett läge då risken är större att förlora pengar gjorda i en kursuppgång, än chansen att tjäna ännu mer pengar tillverkade i ytterligare kursuppgång.

Går det mot förmodan upp en bit till så har jag 45% aktier som stiger, eftersom jag inte spekulerar i nedgång i en uppåtgående trend så förlorar jag ju inga pengar.

Står det still händer ingenting

Går det ned har jag en bra kassa på 55% att selektivt köpa bra aktier i nedgång.

Vad är det som fått mig att fatta detta beslut?

Svaret är HSI.

Skärmavbild 2014-11-07 kl. 12.02.04

Från låga 35% 16 oktober till höga 61,5% som det preliminärt står i just nu.

Ofta stöter det till en andra gång innan det ger vika, precis som nu.

Ställ ingen fråga till mig hur stor rekylen kommer att bli? För den kan jag omöjligtvis inte svara på. Säger som jag brukar säga, det går dit det går.

Edgen för att tjäna bra med pengar på börsen finns inte just nu.

Jag tror att vi har en bra börs framför oss närmsta halvåret, men precis som sommarvädret så lyser inte solen var dag.

Trevlig helg / KAVASTU

 

 

7 thoughts on “CHANS VS RISK – BLOGG

 1. Hej Arne!

  Trevlig blogg Du har! tack för att Du delger oss din handel och syn på börsen. Jag undrar på vilka sätt Du sållar fram VILKA aktier Du väljer ut när det system säger köp på OMX? Vilka signaler i en aktie tittar Du på? Jag försöker lära mig en del ang Elliots vågor. Det stämmer rätt bra. Tittar en del på när aktier rekylerar kraftigt och plockar in dom efter A-B-C våg ned ( 2 vågor ned och 1 upp ). Smygit in MTG + Nordnet i min portfölj.

  Nyfiken på ditt svar!

  1. Hej! Nordnet har faktiskt också hittat till min portfölj nyligen. MTG dissar jag, för dålig trend uppåt helt enkelt. Jag tittar på att det ska vara en bra trend uppåt och en ok balansräkning. Dålig balansräkning avstår jag helt eller köper mindre. Jag har ju alla 255 aktierna på large/mid/small på långa egna excel chart. MVH KAVASTU

 2. Hej Arne!

  Jag är nyfiken på HUR Du kollar trenden på aktierna. Ser du vågor eller ser du med ett tränat öga vilka aktier som står inför uppgång??

  Kul att Nordnet också letat sig in i din portföljt. Tycker att MTG visar tecken på att ha bottnat. Men men….

  1. Hej Fredde! det är nog en kombination av tränat öga och vågmönster, Eftersom jag tittar på chart som uppdateras en gång/vecka så är det väldigt långa trender jag tittar på. Ofta ångar jag aktierna vid förmodat utbrott eller så fångar jag dem visd 200-dagars glidande medeltal. Fundamentalanalysen och slutledningsförmågan spelar också in. Mitt stora innehav i Astra är ett exempel.

  2. Hallå!

   Okej tack för ditt svar! Intressant! Vad tror Du om AQ Group? För seg?? Ser klart intressant ut enligt mina amötör ögon. A-B-C ned våg ned….

   Ha det!

 3. Okej tydligen ett verkstadsbolag med fina nyckeltal. Väldigt ofta så ser man A-B-C rekyler ned innan en ny upptrend börjar. Men ibland blir det 5 vågor ned innan en ny upptrend bildas. Du som är erfaren med vågor. Ska den 3:e vågen ned till en viss procent från toppen eller ?? Eller finns det ngt knep att se att just denna 3 våg är den sista?

  Kolla Byggmax…..bara en våg ned men luktar köpläge. Farligt att handla efter bara en våg ned?

  Fredde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *