KAVASTU ETT ÅR – BLOGG

Ja faktiskt! Idag är det ett år sedan jag registrerade mitt konto på twitter.

Skärmavbild 2014-11-27 kl. 23.49.22

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Min tanke var att skapa lite kontakter och lära mig mer om aktiemarknaden.

Första året gav

 • Mängder av nya kontakter
 • Utgivare och författare av en populär aktieblogg “Kavastu”
 • Byte från SHB till Avanza och därmed bättre inblick i aktiemarknaden
 • TEXT-TV.n finns kvar, men är inte lika viktig för kursinformation längre
 • Fått mängder av inbjudningar till intressanta aktieträffar och företagsinformation
 • Skapat och sjösatt ett 1-timmes aktieföredrag om “Bättre aktieaffärer åt folket”
 • Undersökt om möjligheten att starta en aktiefond
 • Trevliga öl-kvällar i Stockholm med aktieintresserade likasinnade
 • Förstått hur illa ställt det är där ute, med praktisk aktieförvaltning
 • Gett mig inspiration att gå vidare i min forskning om börspsykologi
 • Att gå sin egna väg, har fått ännu mer bekräftelse
 • Fått upp ögonen för börspoddar, men lyssnar ofta på dem långt efteråt för att inte bli påverkad

Den sistnämnda raden är faktiskt sann. Jag vill gå min egna väg utan påverkan av andra. Däremot tycker jag poddarna är väldigt bra för att få ny info om bolag marknader och att veta vilken information de pumpar ut till “massan” etc.

Är verkligen glad över att ha kunnat bygga upp min placeringsstrategi under många år utan yttre påverkan.

Men ett år på twitter har också inneburit att

 • Avundsjukan kommit fram hos en del
 • Att jag tar upp svidande aktier när de rasar i syfte om att lära ut hur man får bra yield på årsavkastningen, inte uppskattats av alla
 • Jag är noga granskad, där förutsägelser och påståenden som inte stämmer till 100% påtalas direkt

Jag tar inte illa upp av det, då jag vet att min filosofi fungerar på aktiemarknaden. Tids nog tar jag en lång paus både från blogg och troligtvis även twitter då det är dags för en längre tids nedgång på börsen.

Nedgångar på två år är relativt vanliga och för min del handlar det om att ligga likvid och göra annat.

Ett år på twitter har inneburit många följare

Skärmavbild 2014-12-01 kl. 12.25.09

Antalet följare är ingen merit, bara ett tecken på att man gillar att ta rygg på högpresterare. +26,5% avkastning över index årligen sedan år 2009 utan att ta större risker. Vid avstämning i fredags +32,16% över index hittills i år.

Skärmavbild 2014-12-01 kl. 11.17.54

Ett 30-tal följare har jag blockerat, otrevliga tweets som inte hör hemma på sociala medier ligger oftast bakom. Vill inte ta “gliringar” och “skit” på något som jag gör idéellt.

Mitt syfte med twitter är att skapa kontakter och lära mig ännu mer, jag betalar tillbaka med tweets och blogg. Jag räds inte att ta upp obehagliga saker som kan vara stötande för många.

/KAVASTU

 

 

 

 

10 thoughts on “KAVASTU ETT ÅR – BLOGG

 1. Hittade den här bloggen för några månader och har varit intressant att följa hur du har resonerat. Hoppas du bestämmer för att ta upp bloggen/twitter när börsen vänder.

  1. Hej Mikael! Jo visst har jag tänkt det. Eftersom jag inte bevakar börsen så noga i en nedgångsfas blir det inga bloggar. Jag spekulerar inte i nedgång, men följer aktierna väldigt noga för att hitta bra ingångsvärden på dem. Men först ska vi upp en bra bit på börsen, tror inte det toppar förrän år 2016.
   MVH KAVASTU

 2. Du skojar? Ett år?!? Känns som i förrgår jag började läsa din blogg och följa dig på Twitter. Det är enormt spännande att följa dig, höra hur dina tankar går och få ta del av all kunskap du besitter.

  När börsen går ner och du ser kommer tillbaka igen hoppas jag du gör det under samma blogg/konto.

  Keep up the good work.
  /Johan

  1. Hej Johan! Ett år, så snabbt håller med. Klart jag har samma komnto och blogg kvar. Att blogga under en nedgångsfas skulle nog bara vara tjatigt. Ned, ned, ned, upp, ned, ned osv. När börsen sedan är som mörkast, det är då det händer. Börsen bottnar och rapporter om konjunktur och bolagsvinster är urusla. DÅ ÄR DET BILLIGT! MVH KAVASTU

 3. Hej Arne.
  Kan bara säga att jag uppskattar dina inlägg. Den svenska avundsjukan är som den är och svår att bli av med 🙂
  För en nybörjare som mig själv. Läser inlägg från dig samt ett antal andra. Har du något du kan rekommendera att läsa för att om möjligt slippa de värsta fallgroparna. I dagsläget är min tanke att kunna lägga ett par timmar i veckan. Detta gör att snabba inhopp på någon timme på ett värdepapper i dagsläget inte är aktuellt för mig.

  //Stefan

  1. Hej Stefan! Kul du uppskattar bloggen. Det är viktigt att komma in i tänket som nybörjare. Att lära sig arbeta metodiskt och förstå möjligheterna, risken, psykologin bakom spelet. Jag läste en hel del böcker på 80-talet. Ärligt talat så vet jag inte vilka böcker det finns nu. Googla vetja.

   MVH KAVASTU

 4. Tack för dina blogg inlägg under året de har lästs med stort intresse. Ur ren marknadsförings synpunkt är det positivt att du haft negativa kommentarer för det betyder att de har läst vad du skriver och bryr sig så pass mycket att de ger svar på tal. Det är den “tysta” massan som är negativt då vi/du inte vet vad de tycker. Detta var en parantes och vi går vidare. Jag sitter också på händerna då mina indikatorer ger anledning till vaksamhet. När tid ges skulle det vara möjligt att få läsa en jämförelse emellan gamla banken och de nya internet fenomenen?

  1. Hej carl! Jag blir så frustrerad när jag nu kan läsa på Avanzas sida hur många som innehar en viss aktie där. Inget kul att förlora pengar på börsen. Genom att ge spetsiga kommentarer och inlägg hoppas jag får folk att tänka till. När det kommer i från mig tror jag det har större dignitet än att det kommer från andra. De flesta känner ju till att jag presterar bra över index år efter år. Det gäller att ha en plan, disciplin och låta vinsterna växa på börsen. Tids nog är både du och jag ur börsen förhoppningsvis, för 1/4 del av tiden överlag ska man inte äga aktier överhuvudtaget.

   MVH KAVASTU

 5. Tack för intressant blogg! Hoppas du fortsätter förmedla din kunskap.
  Vilka böcker rekommenderar du inom aktiehandel/värdering?
  Du pratar mycket om trender, finns det någon bra bok som berör detta?

  1. Hej Johan! Ärligt talat så var det länge sedan jag läste böcker om börsen. det var mest på 80-talet. Vet inte vad böckerna heter nu för tiden. Tekniken jag utvecklat på börsen är inte från någon bok, den är framtagen under hela min tid på börsen. Googla vetja, brukar ge en hel del svar. Kul du tycker om min blogg

   MVH KAVASTU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *