VÄXLANDE MOLNIGHET – BLOGG

Sitter på estlandsbåten och avnjuter en gratis öl, en Saku.

Jag åker 7-8 gånger om året till Estland och har Tallinks guldkort vilket ger en hel del förmåner, som den här gratis ölen t.ex.

Gratis är gott, sägs det. tja, visst är det..

Passerar just Waxholm och vädret är strålande, inte ett moln.

Det blir närmare två veckor i Estland, det går ju lika bra att jobba därifrån. Internet fungerar väldigt bra och fri WIFI finns på väldigt många ställen.

Det här diagrammet dök upp på twitter, och resultatet är inte förvånande.

Skärmavbild 2015-04-18 kl. 18.22.27Internet är lika självklart här i Estland som i Sverige. För ungdomarna ännu mer självklart än i Sverige.

Jag ska nu bara vara och njuta av vårdagarna som bjuds. Snegla en del på börsen och vårfixa.

Börsen gav några snabba procent ned de sista handelsdagarna förra veckan, och genast började en hel del kraxa. Nu ska det ner, toppen är nådd osv.

Jag tar det hela med ro, jag har inga signaler om att toppen ska vara nådd. Däremot så ändrar sig säsongsmönstret sig en hel del efter april månads utgång.

Jag ligger i princip alltid all-in med 20% belåning under perioden 20 okt – 30 april om marknadens långa trend är uppåtgående. Signaler om dippar, rekyler tar jag inte så hårt på under denna period.

Men från och med maj tar jag signaler om nedgång mer på allvar. Orsak säsongsmönstret.

Man kan säga att vinter/vår är lugnets tid, sommar, höst oroligheternas tid. Till någon har jag sagt att när du på hösten fått upp fritidsbåten på land kan du vara lugn, men när du väl sjösatt den på våren har du alltid anledning att vara oroad.

Skrev en blogg “Tittar uppåt” den 18 november förra året där det här chartet presenterades.

Skärmavbild 2015-04-19 kl. 18.52.03

Jag har i princip legat all-in under hela den här perioden. men som synes tar det emot här i maj.

Jag tror och utgår att det finns en hel del uppgång kvar på börsen innan denna trendtopp till sist noteras. Möjligheter till lite större rekyler finns nu i och med att vi lämnar det lugna halvåret.

Indexet HSI varnar inget för närvarande. Ser ganska neutralt ut fn. Men efter årets fantastiska inledning vore det inte helt fel med att “platta” till börsen med en sättning. Vi får se hur marknaden utvecklar sig närmsta veckorna.

Skärmavbild 2015-04-19 kl. 18.13.47Rekylerna ser jag som möjligheter tills det att jag motbevisats.

/KAVASTU

One thought on “VÄXLANDE MOLNIGHET – BLOGG

  1. Intressant det där med Internet! Läste en artikel för några veckor sedan att vissa yngre och vissa äldre inte förstår att internet står bakom all datakommunikation mellan kommersiella servrar. Dvs när de är inne på Facebook så vet de inte om att de använder internet för att hämta informationen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *