REGNAR IDAG – BLOGG

En dag med regn i Kavastu… Passar på att hälsa på lite vänner och släktingar idag då.

Innan jag far iväg några rader på min aktieblogg.

Börsen “tuffar” verkligen på. Hur marknaden i förväg skall tolka de rapporter som nu fullkomligt öser in över oss är helt omöjligt att i förväg sia om.

Men med en väl komponerad portfölj med bra spridning i bolag/branscher brukar något bolag som man innehar ta mycket stryk (I mitt fall JM) Andra bolag som man innehar gör tvärtom och rusar uppåt i stället.

I det stora brukar det bli väldigt bra när väl rapportsäsongen väl är över.

Det känns som man går över ett minfält för närvarande, vilka aktier skall rusa på sina rapporter? Vilka ska rasa?

När det gäller JM så har jag ökat på mitt innehav.

Skärmavbild 2015-04-26 kl. 11.33.38

JM ett bolag med bra balansräkning i stigande trend. Nu stöter de strax på 200-dagars glidande medeltal och skulle förmoda att det lockas in lite investerare på denna nivå och så är cirkusen förmodligen igång igen.

Tycker det generellt ser ut som köptrycket på börsen har en bra förutsättning att fortsätta ett tag till.

Det historiska säsongsmönstret blir nu mycket svagare, som jag nämnt i tidigare bloggar.

I veckan har jag skalat bort det mesta av min belåning, men är inte främmande att ta tillbaka den ifall signaler om starkare börs kommer.

Säsongsmönstret 1982-2014 säger att man ska vara försiktig under perioden 1 maj fram till veckan före midsommar. De tre första veckorna i juni brukar inte bjuda på särskilt bra börs historiskt.

Skärmavbild 2015-04-26 kl. 11.42.00

Så länge trenden är uppåt och mitt index HSI inte signalerar försvagning av marknaden nu i maj så är jag på. Bara att klappa katten medhårs med andra ord.

Vi är inne i en tid då jag har mycket annat att göra än att skriva bloggar. Våren är här och mycket kring den stjäl min tid.

Till det kommer att min vattenskadade lägenhet i Eskilstuna som jag varit utan sedan i mitten av januari, nu är klar för inflyttning from nästa helg.

Förberedelser inför nya föreläsningsuppdrag på Sheraton Stockholm hotel och Elite Park Avenue Hotel / Göteborg pågår även för fullt.

Bakom eventet står en bank som bjuder in sina kunder och intresset är på topp har jag fått rapporter om.

Skärmavbild 2015-04-26 kl. 12.22.26

Att följa börsen och ständigt göra analyser av densamma är tidsödande.

Att ständigt vara på sin vakt och försöka utröna om vilka aktier som har bra förutsättningar att få placerares ögon på sig tar sin tid.

Att svara på alla frågor via blogg, mail och sociala medier får komma i tredje hand. För mig är det viktigare att ta in, eller som Dalai Lama uttrycker det.

Skärmavbild 2015-04-26 kl. 12.02.39

Min tid vill jag använda framåt för att forska och lära mig mera.

Flödet av frågor blir allt större och att svara på det stora flödet av frågor tar idag för mycket av min tid.

Arbetar jag av fem frågor, kommer det tio nya. Missförstå mig inte, jag måste klippa av här och koncentrera mig på min huvudsakliga uppgift – förvalta kapital på börsen.

/KAVASTU FÖR NÄRVARANDE I KAVASTU

 

 

2 thoughts on “REGNAR IDAG – BLOGG

  1. Tror du gör rätt kring din prio av din tid.
    Mycket intressant och givande ta del av dina slagkraftiga insikter snarare än att du brottas med många av följdfrågorna.
    Analyserna är fantastiska och “vi” håller tummarna att även de kan dimpa ned då och då, trots allt.
    Det är i alla fall min förhoppning, för jag och många med mig vill att du fortsätter med dina alster, live, på twitter och din blogg!
    /Paul G

  2. Håller med dig. Koncentrera dig på det viktiga, är väldigt nöjd med bara få ta del av dina inlägg på twitter och här i bloggen. Svar på frågor bör man i första hand försöka klura ut/söka svar på egen hand, blir lätt en snöbollseffekt annars som stjäl mycket värdefull tid och energi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *