PEAK 1 – BLOGG

Båten lägger just nu ut från Värtahamnen med destination Tallinn för att sedan ta mig per bil till mitt sommarparadis.

Den här gången är lite speciell, eftersom det är exakt den 100.e gången jag far mot Estland.

Statistik, statistik och åter statistik. Jag gillar det. När mina klasskamrater skulle bli Läkare, Jurister och ja, det mesta så skulle jag göra en karriär på Statistiska Centralbyrån. Så blev det inte, TACK OCH LOV.

Men jag gillar statistik och trender och vad man kan läsa ut av det. För min del har det betytt en hel del för min framgång och avkastning på börsen.

Tänkte nu delge lite varför jag tror det finns mer att hämta hem på börsen i en serie lite kortare bloggar.

Den första får heta Peak 1.

Hur tusan ska man veta när en börstopp nås? Det finns hur mycket information som helst som skall smältas ned till ett beslut.

En ensamvarg som jag på börsen kan bara lita på mig själv, eftersom det är jag själv som får ta konsekvenserna av mitt beslut.

För att ta ett exempel så har amerikanska investmentbanken Merril Lynch enligt uppgift 15.000 anställda men kan trots detta inte heller med säkerhet pricka in toppar på råvaror, valutor börser etc.

När jag startade mitt twitterkonto för 1,5 år sedan läste jag ganska snart, toppen är nådd, insider säljer, nu kraschar det, BEAR!!!! osv.

Man kan läsa det på tidningar, höra det i poddar, läsa det både i bloggar och som jag nämnde på twitter. Men inte har det kraschat inte.

Om jag skulle ha klivit av börsen för 1,5 år sedan (när jag startade twitterkontot) hade jag gått miste om nästan 100% avkastning. Hade jag sedan börjat att spekulera i nedgång, ja då vet jag inte hur det hade gått för mig.

Tänkte att den första PEAK 1 bloggen skulle handla om “Vågor”

Skärmavbild 2015-05-31 kl. 17.43.53

Jag följer inte vågteorin slaviskt, men jag vet att den vägleder väldigt bra. Det är ingen idé att rita upp en karta, först ska vi dit och sedan dit osv. Det blir som “en slanka dit, å en slanka dit och slanka ned i diket”.

För börsen går dit den går oavsett vad man prognostiserat fram.

Enligt min tolkning så är vi inne i börsens sista uppgångsfas, tredje vågen upp även kallad för “optimistfasen”. Problemet är bara att den hittills är för kort.

Skärmavbild 2015-05-31 kl. 17.44.10

Det saknas både tid och uppgång helt enkelt.

Den sista och tredje fasen startade 16 oktober 2014.

Jag drar min slutsats att år 2016 är det året vi får se Stockholmsbörsen toppa för denna uppgångstrend.

Det här är min teori och tolkning och är givetvis inget som ska stå bergfast, för vem kan med säkerhet säga när börsen toppar?

Givetvis så står det ett datum år 2016 i detta kuvert.

DSC_0506Läs mer om detta i bloggen http://arnetalving.se/2015/02/16 äntligen toppar det

Under veckan kommer det en hel del bloggar i denna serie “PEAK” varför jag tror att börsen ska fortsätta upp ett tag till.

Ber så mycket om ursäkt, har inte svarat på frågor på mail, blogg och olika medier på länge. Det kommer så många frågor, erbjudanden, event mm

Orsaken är helt enkelt. JAG HINNER INTE!

Koncentrerar mig på det jag är bra på och det som måste prioriteras.

/KAVASTU

 

4 thoughts on “PEAK 1 – BLOGG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *