TIMING – BLOGG

Timing är A och O om man vill ha en bra årsavkastning på börsen.

Min timing just nu är urusel. Tänker närmast på att jag kl 07 i morgon bitti sätter mig på ett plan som efter ett antal mellanlandningar ska ta mig till Longarbyen på Svalbard.

Strax därefter kliver jag på en chartrad båt då vi 12 personer ska ta oss ut och runt Svalbard i en hel vecka. Ingen mobiltäckning, ingen uppkoppling till något internet förrän jag åter är tillbaka i civilisationen kvällen 31/8.

Skärmavbild 2015-08-20 kl. 11.21.21

Men så är det. Livet är begränsat i tid, men pengar finns det i överflöd att skapa.

I nuläget äger jag inga aktier alls, inga bearcertifikat heller. (Anledningen till inga bearcert är att marknaden är kraftigt översåld)

Veckan som kommer skulle vara väldigt vinstgivande för min del att sitta i marknaden, att utnyttja flockens beteendemönster. Hopp/förtvivlan/hopp/förtvivlan osv.

 

Min syn på maknaden klargjorde jag ganska tydligt i fredagens sändning av ETP.direkt. Här en länk till sändningen.

Skulle vilja visa en hel del intressanta chart i denna blogg idag. Tyvärr har jag väldigt begränsat med tid. Mycket ska fixas med innan avresa i morgon.

Min strategi är helt klar:

BEAR trenden är nu inledd! Men marknaden är kraftigt översåld!

Hade jag varit hemma i morgon hade jag köpt aktier som var likvida och lätta att avyttra i en uppstuds. Kommer inte vändningen i morgon så kommer den sannolikt på tisdag.

Det finns många optimister där ute på marknaden som fortfarande tror att börsen ska upp. Många som tror att denna rekyl är som oktober förra året. När rekylen upp kommer ska alla ha billiga aktier.

Faktum är att vi är inne i en fas som är väldigt svag fn, risken är att man lägger sig tjock i aktier för tidigt och blir sittande. Köp akier, vänd ut dem ganska snart, det skulle vara min taktik om jag nu var hemma nästa vecka.

Att komma ihåg är att sista timmen i en upprekyl brukar bjuda på de bästa kurserna.

Nu hinner jag inte mera…

Vi hörs i september

/KAVASTU

6 thoughts on “TIMING – BLOGG

  1. Hej Arne! Jag är imponerad av din skicklighet! Jag har lärt mig mycket av dina teorier. Jag har aldrig fått någon rätsida på Elliots vågteori men du verkar ha hittat rytmen. Utifrån de historiska förloppen av börsuppgångar och nedgångar har jag gjort en projektion på en möjlig botten (för skojs skull). Då gissar jag att börsen bottnar 10 juni 2017 (cirka 33% av börsuppgång i längd) med OMXSB på 222. Prognosen är i princip ett snitt av senaste tre nedgångarna (-60,5%) och procentuell snittlängd på nedgångarna. Har räknat lite översiktligt så det kanske inte är exakt, men vad gör det när det gäller så grova antaganden…
    Mvh,
    Fredrik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *