SOMMAR & TRENDER – BLOGG

Efter att ha ryckt upp motsvarande 20 skottkärror med tistlar på morgonkvisten så belönar jag mig en liten hängmattestund i skuggan.

Normalt hör man bara fågelkvitter och syrsor vid den här tiden i Kavastu. Idag flyger NATO planen lågt över mig och väsnas. Men det brukar bara hålla på runt 2-3 timmar. De vill väl visa ryssarna vad NATO går för antar jag.

Jag tycker det är fascinerande hur folk orkar bry sig här på twitter. Att jag bara är 8% investerad i den långa portföljen och inte ökar. Gång på gång har jag skrivit att jag kommer att ligga 100% investerad där 31/12 2016 och att jag nu är på semester och utan access till alla depåer.

Vi vet att aug/sept/okt brukar vara lite fnuliga på börsen, så varför ha bråttom. Jag ligger ju all-in i den kortsiktiga. Har dessutom många andelar i SHB pensionsfond Oktogonen som ständigt är all-in. Den förvaltas av Handelsbanken utan påverkan av mig.

Denna korta blogg tänkte jag delge lite intressanta aktier som kan vara intressanta för en trade på allt från några dagar till månader.

Kanske skulle tillägga att alla dessa aktier jag skriver om finns i min aktieportfölj.

I förra veckan tog jag in strålbehandlingsbolaget Raysearch i min aktieportfölj.

Skärmavbild 2016-07-18 kl. 14.23.11

Bolaget är inte särskilt lågt värderat.

Ofta ligger ett bolag i dvala ett bra tag, sedan sätter de av med fart uppåt. Raysearch kan mkt väl vara ett sådant bolag. När sedan andra börjar tala om bolaget så är det dags att dra åt sig öronen och minska i bolaget.

Flygavfuktningsbolaget CTT System är inte det heller särskilt lågt värderat. Men så länge investerarna vill åt det så vill jag det också.

Skärmavbild 2016-07-18 kl. 14.26.54

Likaså där har jag tagit ett bet förra veckan.

I  MedCap har ordföranden nyligen köpt 100.000 aktier.

Bolaget ligger i en intressant trend, jag köpte en hel del i fredags och även lite till idag.

Skärmavbild 2016-07-18 kl. 14.30.01Jag gillar Catena Medias affärsidé, och trenden likaså. Men först idag åkte de in i min aktieportfölj.

Skärmavbild 2016-07-18 kl. 14.34.25

Ett intressant bolag som jag snudd på skulle kunna tänka lägga även i den långsiktiga portföljen är Avensia

Skärmavbild 2016-07-18 kl. 14.36.23Bolaget har en väldigt attraktiv värdering och när säljarna på 7:- har sålt borde aktien kunna få en helt ok resa norrut.

Idag har ett bolag jag tittat på länge tagit plats i portföljen. Christian Berner

Skärmavbild 2016-07-18 kl. 14.41.20Bolaget hittills korta resa på börsen har varit bra liksom den bakomvarande utvecklingen.

Skärmavbild 2016-07-18 kl. 14.30.29Ett bolag som jag även skulle kunna tänka mig att lägga i den långsiktiga portföljen.

Man är åter inne och hugger lite i Net Insight. Jag tog in lite i fredags, och lite till idag.

Skärmavbild 2016-07-18 kl. 14.44.56

Slutligen, Kopparbergs är åter i min aktieportfölj. Tog in lite i morse.

Skärmavbild 2016-07-18 kl. 14.46.50När jag åter kommer till Sverige hoppas jag hinna med en lite längre blogg om intressanta storbolag i intressanta trender. ASSA Abloy är ett sådant bolag t.ex.

Om jag är rädd för augusti/september/oktober? Svar nej. Jag har varit det så sent som i försomras. Senaste månaden har bullsignalerna kommit en efter en.

Nu dags att hoppa ur hängmattan och fixa lunch. Det är vindstilla, sol och 23 grader i skuggan. Och jag stormtrivs här i Kavastu..

 

/KAVASTU i KAVASTU

6 thoughts on “SOMMAR & TRENDER – BLOGG

  1. Hej och tack för ett lysande, tydligt och enkelt inlägg. Men jag undrar om de skulle kunna komma lite information om aktier du inte skulle vilja ha/sålt exempelvis haldex(på kort sikt) eller Ericsson. Mvh

  2. Tjenare, hittade precis hit till din blogg.

    Jag undrar var du hittar informationen med nyckeltalen så snyggt uppstaplade för Christian Berner bolaget?

    Mvh / Ny inom sparande

  3. Tack för spännande information! Skulle vara intressant om du någon gång kunde skriva lite om kvalitetsbolag som du tycker man ska köpa och behålla på flera års sikt (för alla oss som inte är traders).

  4. Nice Arne! Gillar att du börjat gilla Catena Media! Skulle gärna se en längre utläggning med analys av bolaget.

  5. Jag är ny i privatsparandets universum men tycker det är väldigt roligt och intressant med ekonomi och sparande. Ser fram emot kommande inlägg och önskar dig en fortsatt trevlig sommar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *