ALLOKERING – BLOGG

Ett kortfattat blogginlägg i all hast.

Redan igår när jag samlade in den dagens börsfakta lade jag märke till att undertonen i HSI var stark.

När marknaden startade svagt upp i morse så fattade jag beslut att använda 2/3-delar av krigskassan till aktieköp under dagen.

Börsen har gått ned en bit och jag köper nu tillbaka en hel del aktier som jag tidigare sålt för två/tre veckor sedan. Merparten köps tillbaka på kurser under jag sålt dem för.

Jag skalade helt enkelt ned i en hel del aktier för två/tre veckor sedan och dessa återköps till stor del idag. Några nya rookies till aktier inhandlades också

HSI är ett kortsiktigt momentumindex som innehåller fem olika parametrar lite olika viktat. Det definitiva HSI fastställs efter stängning var dag.

Kryss står för uppgång, ringar för nedgång. Röda kryss är preliminärt HSI för denna dag.

HSI har inte gett ngn signal om starkare börs – än. Eftersom undertonen är stark så chansar jag på att den ger signal i morgon. Om börsen håller i sig resten av dagen så räcker i princip med att börsen stiger ngt under morgondagen.

Börsen har nu kommit ned en bit och mängder av aktier ligger och stöter i MA200 vilket brukar vara ett bra köpläge när det gäller aktier i stigande trend.

Siffror ovan på HSI chartet är månadsnummer. Skulle HSI ge signal om förstärkning av sthlmsbörsen i morgon så är det första gången sedan mars 2017.

Detta bekräftar inte att den negativa trenden sedan juni är bruten. Däremot så är chansen väldigt stor att aktiekurserna rör sig norrut ett tag framöver.

Eftersom det inte är någon risk för kursdrivning i ngt enskilt papper så törs jag visa vilka aktier som återköpts/tillkommit under börsdagen.

Som vanligt så är min aktiedepå ständigt i rörelse och allokeringar är vanliga.

 

Behåller 1/3-del av krigskassan.

/KAVASTU

One thought on “ALLOKERING – BLOGG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *