2018 – BLOGG

Trots jag äger min tid och fritt kan lägga tid på precis vad jag vill. Så finns inte mycket tid över till att blogga.

Senaste blogginlägget var Investmentbolag 2.0 daterat 5 september 2017.

Hösten gick åt att förbereda och genomföra utbildningen Kavastus Trender 3.0 Fem event i Stockholm/Göteborg/Malmö som alla drog fulla hus.

Många har postat sina avkastningsgrafer från tiden innan och efter de gått Kavastus Trender. Verkligen inspirerande att ha förändrat investerartänket hos så många kursdeltagare. Sakta men säkert glider investeringarna ifrån index med låg risk. Med stor sannolikhet dyker Kavastus Trender 4.0 upp hösten 2018. Många har redan frågat om datum och plats.

Det som tagit och tar väldigt mycket av min tid sedan Kavastus Trender i höstas är mitt nuvarande börsrelaterade projekt. Mer om det senare.

Kul var att återigen 2017 slå börsindex OMXSPI på fingrarna igen. Åttonde året på raken bättre än index sedan jag började mäta 2009. Årets överavkastning mot index stannade på ganska exakt 18-procentenheter över OMXSPI index.

Nu blickar vi framåt. Anledningen till detta blogginlägg är att jag gjorde 11 enkäter på twitter om 2018. Jag tänkte delge vad twittrarna tror om 2018.

Att sia om framtiden är svårt, det är bara gissningar och mycket kan hända under ett år.

Men som Samuel frågade

Varför inte.

 

Jag tror att OMXSPI kommer att sluta på plus 2018

 

Att vända en oljetanker tar tid. Trenderna måste vända i bolaget och då kan H&M börja stiga i kurs igen. Jag tror att H&M kommer att underprestera index i år. Jag tror att H&M kommer att stå lägre än 169,30 vid nästa årsskifte.

 

Jag tror vi kommer att få se Fingerprint i 12 kronor, men frågan är om det hinner ske i år? Jag chansar på Ja, det tror jag.

 

Jag tror att Hexagon får en ny VD under 2018. Jag är heller inte förvånad om Hexagon blir uppköpt under 2018.

 

Jag tror fortfarande att räntan ligger under 1% nästa årsskifte.

 

Valutor är verkligen inte min grej. Fifty fifty, jag chansar på lägre än 8,1929.

 

Samma här. fifty fifty. Chansar på högre än 9,8250

 

Bull föder bull, jag tror att Dow Jones gör ett ytterligare plus år.

 

Jag tror att börsen fortsätter att vara lågvolatil i alla fall till sommaren. Färre än 5 dgr.

 

Verkligen svåra frågor. Här kan man slå tärning. Kommer faktiskt inte ihåg vad jag svarade.

 

Kryptovalutan Bitcoin har sannolikt toppat i värde. Jag gissar på mellan 5.001-12.000

Årets första börsdag var ett sömnpiller. Året har i alla fall börjat bra för min del då mitt mål är att slå OMXSPI index med snitt 0,10%-enheter per dag. (2017 gav snittet +0,07%-enheter börsdag över OMXSPI) Just nu kl 17.07 +0,33% på en börs som går +0,19%

LYCKA TILL, hoppas börsåret 2018 ger dig en stor framgång

Nästa vecka blir tung för min del

Fan, jag åkte dit!

/Kavastu

2 thoughts on “2018 – BLOGG

  1. Kan vi få se ett livstecken så att vi som lider med dig vet att du överlevde vad som måste ha varit en mycket tuff vecka? 🙂

    Tack för intressant blogg och att du delar med dig av ditt kunnande och dina erfarenheter!

    Mvh

    Egon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *