BJÖRN – BLOGG

JULKLAPPSTIPS

Vi startar med ett julklappstips i sista minuten. Vill du ge dina barn en väldigt god förutsättning att bli bättre rustade ekonomiskt i sina framtida liv? Ge bort rätt tänk och en god hållbar placeringsfilosofi i julklapp. Under julen finns mycket tid för bokläsning och livliga diskussioner om hållbar ekonomi framför granen.

Diskutera bokens innehåll och budskap när de läst boken. Få dem förstå pengars värde och frihet som förräntade pengar ger i en framtid.

Enligt Postnord skall allt som postas senast tisdag (i morgon) vara framme före jul. Men är Postnord att lita på? Min erfarenhet säger att så inte är fallet.

Därför har jag pratat och gjort upp med förläggaren Jan Sterner att du får -20% rabatt på boken BLI RIK OCH FRI MED AKTIER under denna vecka 51. Ange koden: Kavastu i rabatt kolumnen. Du beställer boken genom Sterners Förlag. Boken/böckerna är även signerade av mig och Marcus Hernhag.

 

BÖRS TOPPAR

I min “ungdom” före mobilernas tid” kunde man på ett ungefär beräkna börstopparna genom att titta på bankernas agerande. När bankerna kostade på sig fina avancerade börssystem med direktkurser mot kund (I banklokalen/bankfönstren) var slutfasen av uppgången på börsen relativt nära. Bankerna hade då tjänat en hel del pengar på kundernas courtage och ville givetvis tjäna än mer. Det var enkelt för fondavdelningen att motivera en sådan kostnad för bankledningen. De tjänade ju duktigt med pengar.

När börsens sötma sedermera förbyttes mot beska och efter en längre tids nedgång ifrågasattes dessa kostnader för direktuppkopplade skärmar. Ingen tittade på dem längre. De stod bara där i banklokalen och rullade sina aktiekurser för blinda ögon. Återigen gick bankerna över till tjock-tv med rullande aktiekurser på text-tv. Det vill säga börsen närmade sig en botten. bankernas intäkter från courtage och aktierelaterat hade försämras radikalt.

Idag har alla börskurserna med sig i realtid i sina smartphones, bra eller inte? tror det kan stressa en hel del människor. För mycket information kan stressa och även skapa en hel del ogenomtänkta köp/säljbeslut. Kan också innebära att vissa människor har svårt att fokusera på det de egentligen ska göra under dagarna, utföra sitt arbete till högsta kvalité till exempel.

Så sent som sommaren 2014 hade jag 17 minuters fördröjning på aktieprisinformation. Det hände att min kamrat Micke ringde tio minuter över nio och sade, ser du vad xxx aktien drar idag? Nej, jag har inte fått första uppdateringarna för dagen än. Affärsvärldens sajt uppdaterade inte dagens första kurser förrän 17 minuter över nio. Min kamrat Micke var kund på Avanza som låg i framkant och jag på Handelsbanken. Eftersom jag arbetar med fundamentalt starka bolag i upptrend till rimlig värdering så spelar det inte särskilt stor roll med realtidskurser och avkastningen är densamma nu som tidigare fast jag numera har direktkurser genom Avanza.

Jag var trogen min gamla arbetsgivare SHB tills min forne arbetskamrat på Handelsbanken gick i pension sommaren 2014. Tiden var inne att modernisera sig lite och dra ned priset på courtage

Jag tog kontakt med både Avanza som Nordnet telefonledes. På Nordnet hänvisade de till prislistan som fanns på nätet. På Avanza hänvisade de inte alls. Kom hit så kan vi diskutera prissättningen. Jag satt ned i två timmar med tre anställda på Avanza i ett enskilt rum. Det var ett enkelt val. Skall tilläggas att jag även sedan några år tillbaka även är kund på Nordnet, ni minns väl sharevilleprofilen “Bentota”.

 

 

INFORMATIONSINFLATION

Informationen runt dagens aktiemarknad börjar likna något slags all-time high. Därav en av de anledningar att jag skriver blogginlägg alltmer sällan. Att skriva blogginlägg stjäl en hel del fritid, och belöningen för nedlagd tid försvinner lätt i det enorma utbudet av all slags börsinformation som finns där ute. All heder till er alla som skriver blogginlägg. jag tror inte många förstår vilken jobb det är och vilken tid det tar i anspråk. Det är inte bara att skriva, research skall ofta utföras, alla frågor och kommentarer som skall besvaras efteråt. Jag har dessutom ingen försörjning av att skriva blogginlägg, min lön är att dela ut kunskap till andra.

Massmedia producerar mängder av information, länkar och webb-tv. Ett dussin olika börspoddar producerar ett nytt avsnitt så gott som var vecka. Mängder av dagliga marknadsbrev från olika utgivare. Forumen på olika sociala medier är överfyllda med tyckande, egna analyser och påståenden. Antalet aktiebloggare är många. Listan kan göras lång på informationsutbud. Alla vill ta plats i etern.

Rent “krasst” skulle det vara sunt med en riktigt seg tråkig nedgång på världens börser likt 2000-2002 för att sanera utbudet av börsinformation till mera normala nivåer. ärligt talat, jag tycker det är för mycket orelevant “spam” där ute. Så mycket information som är överflödig. Det är lätt att döda den viktiga informationen med urtråkig orelevant spam. Problemen jag uppfattar som många har där ute är att hitta den relevanta informationen man behöver för att vara lagom informerad för att göra goda aktieaffärer på börsen. Och det får inte ta för mycket tid, för tid är en bristvara.

Minns intresset för aktiemarknaden år 2002. Jag stod publikt framför en TEXT-TV hos en elektronikbutik och bläddrade bland TEXT-TV sidorna med fjärrkontrollen. En bekant gick förbi och fällde kommentaren, jaså du spelar på aktier fortfarande.

 

 

BÖRSEN GÅR NEDÅT

När stockholmsbörsen började kliva nedåt i början av detta kvartal behandlade jag rekylen som jag alltid gör. Det är lönsammast att behandla alla börsrekyler som tillfälliga. Nio gånger av tio har man rätt. Ett par veckor in i rekylen började börsen signalera om att det mycket väl kunde vara annat än en vanlig börsrekyl.

Här handlade det återigen om att mobilisera all ovinklad fakta som fanns för att ständigt vara uppdaterad om läget.

En av mina åtgärder var att jag kraftigt drog ned på börsrelaterad information. Bland annat slutade jag helt att titta på webb-tv och lyssna på börspoddar. Här gäller det att inte ta in information som andra analyserat och dragit sin slutsats på. Att vara helt “oförstörd” av andras analyser, tyckande och slutsatser. Den sparsamma informationen runt börsen sedan oktober har mestadels varit Svenska Dagbladet Näringsliv, börskollen och de jag följer på twitter. Följer med fördel twitteraktörer som lägger ut ovinklad råfakta. jag vill vara neutral och opåverkad.

Av tidigare nedgångar har jag lärt mig, gör analysen själv, låt dig inte påverkas av andra, för det är bara du själv som kommer att få ta konsekvenserna av investeringsbesluten. Köprekarna kommer till exempel vara lika många i bear som i bulltrend. Var fokuserad, lyssna till marknadens signaler vad de har att berätta. Var inte girig. Visar signalerna osäkerhet, riskhantera därefter.

Min placeringsfilosofi som givit mig så stor framgång sedan jag sjösatte mitt sätt att förvalta aktieportföljen år 2009 säger följande: Arbeta offensivt i bulltrend med att så gott som alltid vara all-in aktier för de pengar som är avsedda för aktiemarknaden. Alla nedrekyler som uppstår ska behandlas som tillfälliga tills motsatsen bevisats. Vanligt är dock att jag allokerar ned i tidigt skede i en nedrekyl till 10-15% likviditet eftersom min portfölj oftast består av betastarka aktier. Likviditeten använder jag till att köpa tillbaka fundamentalt starka aktier när börsen nått ett översålt läge.

Precis som jag gjorde den där fredagen 26 oktober i Malmö dagen innan eventet Kavastus trender 4.0 i Malmö. Låg i sängen på hotellrummet Malmö Savoy med laptopen på magen sista handelstimmen och plockade på mig utbombade kvalitetsaktier innan börsen stängde.

Till hjälp har jag det icke publika indexet HSI. För andra fungerar det publika RSI 15 lika bra. HSI hjälper mig att gå emot marknaden när det är över/undersålt.

Ringar nedgång, kryss uppgång. Här nedan utseendet uppdaterat fredagen 26 oktober.

Den andra november började jag med att vända ut aktieinköpen jag utfört i Malmö fredagen 26 oktober i översålt läge. Därefter tryckte jag på en hel del under åtskilliga börsdagar innan jag helt enligt plan var ute ur aktiemarknaden och det på obestämd framtid. Min totala exit från aktiemarknaden har skett mellan 2-13 november på index OMXS30 1.550-1.515

Bild: Från hotellsängen i Savoy/Malmö 26 oktober, exitperioden och fram till fredag 14 december. Liknar ett EKG där min avkastning dog första halvan av november.

Resonemanget i min egen analys var, jag vet vad jag har men inte vad jag kommer att få i en framtid.

Värsta tänkbara scenario för min del skulle vara att aktiemarknaden fortsatte att stiga. Mitt tänk i sådana situationer: Tänk de som aldrig haft förmånen att äga aktier, de har ju en kronisk situation att ALDRIG få en passiv inkomst genom aktiemarknaden. Att jag står utanför aktiemarknaden ett tag känns som en bagatell i jämförelse. Att ligga helt likvid utanför aktiemarknaden stressar inte mig på något vis. Återigen, jag vet vad jag har, inte vad jag kommer att få.

Skulle jag tolka marknadsläget fel är det inte värre än jag kan köpa in mig på aktiemarknaden igen. Min långa erfarenhet av aktiemarknaden som sträcker sig tillbaka till tidigt 80-tal säger, var inte girig, ibland handlar det inte om att tjäna pengar, ibland handlar det om att behålla dem.

Miljön att äga aktier just nu tolkar jag som negativ. Jag arbetar med låg risk god spridning i 50-60 olika bolag. Risken är stor att jag får 60-70% av dessa bolag på minus och resterande 30-40% på plus och som inte kan lyfta den negativa minusposten till plus netto. Det vill säga risken är stor för ett negativt nedmalande i kronor på sikt. Nedspekulationer ägnar jag mig inte åt, det får andra hålla på med.

För min del ser jag två möjligheter att kliva in på aktiemarknaden igen, den ene är att marknaden skulle bli kraftigt översåld. Den andra att jag skall bli överbevisad att marknaden nått botten och ska börja vandra uppåt igen. Hur länge jag ligger utanför marknaden står alltså skrivet i stjärnorna.

 

 

UTBILDNINGEN KAVASTUS TRENDER 4.0

Att få en bra överavkastning mot börsindex på sin aktieportfölj årligen kräver en hel del ingredienser av kompetens. För min del tog det 20 år innan min avkastningsklocka ringde. Jag trodde och levde efter egen myt att jag var skickligare än jag verkligen var, vilket är väldigt normalt särskilt i ung ålder. Det tog mig exakt två decennier innan jag ställde frågan till mig själv, vad håller jag på med? Självförnekelse?

Det var vändpunkten i mitt sätt att tänka och utöva aktieförvaltning. Jag tog problemet på största allvar. Allt började egentligen på en strand i Thailand 2004 där jag började förstå att man inte kan gå trampade stigar om man vill nå framgång, det gäller att trampa upp stigarna själv. Det var starten på en femårsperiod där jag intensivt arbetade med att finna en bra hållbar strategi för att förändra min avkastningskurva.

 

 

Januari 2009 var strategin mogen för skarpt läge, klar för sjösättning vilket så också skedde. Idag är det bara sex börsdagar kvar till 10-årsjubileum av min aktiestrategi. Man kan gott sammanfatta att det varit väldigt lönsamma år. Enda missen tyvärr var att jag var ganska sen att byta från vanligt depåsystem till Investeringssparkonto.

Tionde året i rad som aktiedepån överavkastar OMXSPI index. I skrivandets stund med sex börsdagar kvar av 2018 ligger årets avkastning på +17,0% mot OMXSPI index som ligger -5,3% YTD. ganska exakt +22%-enheter över så här sex börsdagar innan målgång.

Årsmålet sedan 2009 är +20%-enheter över OMXSPI index årligen vilket hittills överträffats något. Det stora målet är att lyckas med +20%-enheter i snitt över OMXSPI index årligen i 15 år för att sedan avsluta min publika karriär med att släppa boken “så förvaltade jag”. Omöjligt enligt många, fullt möjligt säger jag. Det är ingen miljardportfölj jag förvaltar.

Många på sociala medier har haft invändningar om att jag jämfört mig mot ett index som inte inkluderar utdelningar. Svaret är att jag tävlar mot mig själv och jag är öppen med vilket index jag jämför mig mot. Varför just OMXSPI? Indexet inkluderar hela stockholmsbörsen och att jag har fullständig statistik dagligen härifrån sedan 1980. TEXT-TV fan som jag är, det är samma index som visas på sidan 202 på SVT TEXT-TV. Tycker ni inte det är relevant, dra bort 2-3% då.

Den 31/12 2018 nollställer jag avkastningen och börjar räkna från noll igen. Jag tar även ut pengar för behov under 2019. Jakten på avkastning 2019 börjar därmed och går i mål nästa årsskifte 31/12 2019.

Min allokering under 2018 har varit att jag i princip legat all-in aktier i 50-60 olika bolag under perioden januari fram till början av november, för att sedan ligga 100% likvid fram till idag. I min strategi finns bara två lägen, all-in eller likvid. Hur länge jag låter pengarna ligga utanför aktiemarknaden är oklart, jag låter aktiemarknaden berätta det för mig. Jag bedömer risken större än möjligheterna just nu. Min strategi är glasklar, aldrig nedspekulationer, ligg bara vid sidan och vänta på lägen där möjligheterna tar överhanden mot risken.

Det här är glasklart för mig, gör man som alla andra, blir resultatet som alla andras. För att slå index kontinuerligt krävs att man gör något annorlunda än de flesta, att ha en placeringsstrategi som skiljer sig från alla de andras.

Framgången på aktiemarknaden uppmärksammades 2014 där blev tillfrågad om jag inte kunde hålla korta föredrag för att göra fler till vinnare på aktiemarknaden. Föredragen blev mycket populära och drog väldigt många åhörare. Men på en timme hinner man inte förmedla särskilt mycket. Det började komma in önskemål om en hel dags utbildning i ämnet, där föddes utbildningen Kavastus Trender.

Sedan början av augusti i år har min energi helt legat på årets upplaga av utbildningen Kavastus Trender 4.0 där erfarenheten av 36 års handlande på börsen sätter sin prägel. Jag har gått två halvlekar börs i mitt liv, den första på 1900-talet, den andra detta millennium. Jag känner igen misstagen folk gör på aktiemarknaden och har lärt mig av dem. Den andra halvleken jag är mitt uppe i utklassar den första halvleken ordentligt trots att börsuppgången på 80, 90-talet var mycket större. Kanske är det därför jag upplevs som “kaxig besserwisser” i sociala medier. Jag har varit med om en hel del börsrelaterade händelser och bubblor genom åren, och lärt mig en hel del om massans beteende från Dala Djupgas till nyligen kollapsade Starbreeze.

För att bli en bra investerare som överavkastar börsindex år efter år krävs god marknadskännedom, erfarenhet, självinsikt, massor av kunskap, strategi, en regelbok samt massor av disciplin. Att lära sig att inte vara girig är en annan viktig detalj.

Under nio lördagar i höst har jag heldagsutbildat investerare på platser som Stockholm/Göteborg/Malmö/Umeå. En fullspäckad dag där jag i princip tömt mig på kunskap, trender och erfarenhet av börsrelaterade slag. Allt för att lära ut hur jag tänkt och blivit en duktig investerare.

Under den gångna hösten har det funnits många kritiker till utbildningen där ute. Någon skrev nyligen, om du nu är ekonomiskt fri, varför behöver du då utbilda andra? Vem ska då göra det tänker jag? Ska en som inte slår index och inte är ekonomiskt fri göra det?

jag är väldigt tydlig med att inleda utbildningsdagen med att så här har jag burit mig åt för att slå börsindex år efter år, ta till er de delar som ni tycker passar in i er förvaltning. Men som någon klok person skrev på twitter, bara för du har Mårten Nylén som personlig tränare innebär det inte automatiskt att du får hans kropp. Det handlar om hur man tar till sig kunskapen och efterlever den.

Dagen efter utbildningstillfället har det gått ut en enkät till alla kursdeltagare med frågor runt om vad de tyckte om utbildningen. Det är nu roligt att få ta del av resultatet vad kursdeltagarna tyckte. Kanske även lite spännande för de som gått utbildningen att se resultatet.

 

Jag har arbetat mycket med pedagogiken. Att det ska vara lätt att förstå även det svåraste. Det ser ut att ha fallit ut väldigt bra.

 

Prislappen på cirka 6.000 sek inkl moms fick lite lägre betyg. Det är dock inte gratis att hyra in sig på centrala konferenslokaler inklusive förtäring. Av en händelse pratade jag igår med en företagsledare inom läkemedelsindustrin. Han sade, har ni fått betyget 8,0 på en 10-gradig skala så har ni satt ett för lågt pris på utbildningen.

 

De som går utbildningen har höga förväntningar. Alltid svårt att överträffa redan högt ställda förväntningar. Verkar trots allt lyckats bra med att överträffa förväntningarna.

 

Det heter, kan man lura någon en gång må det vara hänt. Den andra gången är det betydligt svårare. Väldigt högt betyg på att kursdeltagarna skulle kunna rekommendera denna utbildning till andra. Väldigt hedrande.

 

Sättet att presentera utbildningen på tillsammans med pedagogiken verkar ha gått hem väldigt bra.

 

Så helhetsbetyget blev följande för alla nio utbildningstillfällen.

 

Vilka är vi som gått utbildningen Kavastus Trender 2018?

 

Väldigt många har lång erfarenhet av aktiemarknaden.

 

Det är få som lyckas slå börsindex under en lång svit av år. Enligt uppgift bara 1%. Däremot slår 20% börsindex enskilda år. Här ser man att framgång föder framgång. De som redan är duktiga förvaltare kostar på sig att bli än duktigare förvaltare. De som går sämre än index fortsätter att “stånga sig blodiga”. Hela 80% av börsinvesterare underpresterar index under ett enskilt år, tragiskt med så låga 19 procent som kostar på sig att gå utbildningen.

 

Hur rika är vi som går på utbildningen Kavastus trender? Här har vi svaret.

 

Nu övergår årets utbildning Kavastus Trender i en sluten Facebookgrupp där bara de som gått utbildningen har tillträde. En grupp där alla kursdeltagare kan prata med varandra och ge tips och idéer i god ton. Jag gör också lite inlägg i gruppen om marknadsläge etc.

Den digitala tilläggstjänsten är också igång. Ett resultat av tidigare önskemål från Kavastus Trender.

Det ska vara enkelt att bli framgångsrik. Många har dessutom begränsat med tid. Vi har skapat en plattform där man enkelt genom ett knapptryck kan “rulla” alla nordens aktier och få en snabb överskådlig bild över enskilda bolag. En plattform där man ser årslånga grafer över bolagens prisutveckling och de vanligaste fundamentala prestationerna och dess nyckeltal. För djupare analys är det enkelt att klicka på den blå Börsdata ikonen som tar en direkt in i bolaget hos Börsdata.se för djupare analys.

Varje månad håller jag dessutom ett webinar i digitalplattformen om marknadsläget och om olika fundamentalt starka aktier som ligger bra till i trend. Just nu är det inte särskilt många dessvärre.

Utbildningen Kavastus trender 4.0 hösten 2018 är härmed slutförd. Det ligger ofantligt mycket förberedelse och jobb bakom ett sådant här arrangemang. Nu ska vi vila upp oss ett tag. Under våren tar vi beslut om hur utbildningen Kavastus Trender 5.0 hösten 2019 ska se ut.

 

KORTARE FÖREDRAG AV KAVASTU

Enda föredraget hösten 2018 utanför utbildningen Kavastus trender var på finanseventet Invest 360 i Nacka/Stockholm söndagen 18 november.

Ett föredrag om hur man blir en bättre investerare och om rådande marknadsläge. Längden en timme.

 

KOMMANDE FÖREDRAG VÅREN 2019

Sex kvällsföreläsningar är inplanerade för Aktiespararnas lokalavdelningar runt om i Sverige.

Måndag 4 mars Jönköping

Tisdag 5 mars Höganäs

Onsdag 6 mars Laholm

Torsdag 7 mars Borås

Onsdag 13 mars Uppsala

Torsdag 14 mars Skövde

Är du nyfiken på hur man blir en bättre investerare, håll ögonen öppna när anmälan öppnas av respektive lokalavdelning/Aktiespararna.

 

NU ÄR VI SEX BÖRSDAGAR FRÅN FACIT I ENKÄTFRÅGORNA STÄLLDA 30 DEC 2017

I utbildningen Kavastus Trender trycker jag mycket på att göra sin egen analys och vara ödmjuk till börsens avtryck. Att inte påverkas av andra.

Riskhantering är väldigt viktigt och att hålla sig till sin investeringstaktik och bolag i långsiktig stigande trend. Enkelt förklarat, det är bara du själv som får ta de ekonomiska konsekvenserna efter hur du ha handlat på börsen. vad andra tror, tycker och påstår är ofta ointressant. Arbeta efter din framgångsrika modell.

Det är nu därför dags att presentera svaren på enkäterna jag tweetade ut 30 december 2017. Det vi kan vara överens om är att ingen vet något om framtiden, man kan bara tolka avtrycken som börsen signalerar i nutid.

 

Två veckor innan årsskiftet noteras börsens breda OMXSPI index i 539

Majoriteten ser ut att få fel.

 

 

Hennes & Mauritz aktiekurs 141 sek cirka två veckor innan 31/12

Majoriteten ser ut att ha rätt.

 

 

Fingerprint aktiekurs 11,30 två veckor innan 31/12 2018

majoriteten fick rätt.

 

 

Ser ut som att Ola Rollén sitter kvar som VD för Hexagon 31/12 2018. Majoriteten har fel (om inget sker de sista två veckorna)

 

 

Svenska 10-årsräntan ligger till och med lägre idag än för ett år sedan. Majoriteten har fel.

 

 

USD/SEK noteras högre 31/12 2018. Just nu 9.07

majoriteten hade rätt.

 

 

EUR/SEK ligger högre 31/12 2018, idag två veckor före årsskiftet 10.28

Majoriteten hade fel.

 

 

Om inte Dow Jones rusar uppåt närmsta veckorna så noteras indexet under förra årsskiftets slutindex. Just nu Dow Jones 23.950

Majoriteten har troligtvis fel.

 

 

Volatilitet över netto 2% per börsdag, dvs de dagar som OMXSPI slutat upp eller ned mer än 2%. Hittills i år fram till idag 9 börsdagar.

Majoriteten hade rätt.

 

 

Fram till idag:

Besqab 96,50 -16,5%

Tobii 29,50 -16,6%

Fingerprint 11,30 -28,5%

Net Insight 2,87 -39,3%

Majoriteten valde Tobii, och vem vet, de kanske har gissat rätt. Det är sex börsdagar kvar. Besqab den minst tippade leder så här långt i alla fall.

 

 

Bitcoin betalas just nu i 3.300 och med största sannolikhet under 5.000 om två veckor.

majoriteten har troligtvis rätt.

 

 

En poll jag körde för två och halvt år sedan löper ut i sommar.

Ett halvår senare hade Fingerprint fallit kraftigt från hundralappen ned till 60 kronor.

En ny poll gjordes med samma förfallodatum som den ovan, dvs kommande sommar 24 juli 2019.

 

 

Nu är blogginlägget så där långt igen, det får räcka för denna gång.

Slutligen, vad tror vi om kommande aktiemarknad då? Som jag skrivit i blogginlägget så står jag vid sidlinjen tills vidare. Statistiken säger om börsen ligger i beartrend 30 november så har det aldrig hänt att index stått högre 30 april året därpå (sedan jag började följa börsen på 80-talet) Statistiskt är november december de starkaste börsmånaderna på Dow Jones index USA sett till detta millennium. Så är inte fallet i år och man kan bara fundera på vad som kan vänta oss i en framtid?

God jul och gott nytt år och god avkastning 2019 för er alla!

/KAVASTU

 

19 thoughts on “BJÖRN – BLOGG

 1. Som alltid intressant att ta del av dina tankar kring börsutvecklingen. Hur får man tillgång till det det publika RSI 15 som du hänvisar till?

 2. Underbart, älskar ditt sätt att tänka i egna banor och göra egna analyser! Stort tack för allt du delar med dig av och Kavastus Trender, du var verkligen värd att få höga betyg!
  God Jul och Gott Nytt 2019!

 3. Hej Arne.
  Nästa år har du en säker förstagångare till Kavastus Trender 5.0
  Har pysslat med aktier i snart 4 år med allt bättre resultat men är inte tillräckligt nöjd ännu.
  Din bok har jag lusläst flera gånger, den är helt suverän!!!
  Och din blogginlägg är kanon. Jag tycker det är fruktansvärt med alla avundsjuka personer som tydligen klankar på dig.
  GOD JUL / GOTT NYTT AKTIEÅR

  1. Tack Janne! Det är inte särskilt svårt att bli rik, bara man vet hur man ska göra. Välkommen till KT 5.0 näsa höst.I det här landet är det populärt att klanka på de framgångsrika. Antagligen är det samma personer som även mobbade andra i skolan. Vi hörs, god kul /Kavastu

 4. Du har inte funderat på att göra utbildningen tillgänglig digitalt? Själv har jag inte möjlighet att delta i utbildningen på grund av sjukdom. Om ditt mål är att sprida kunskap så känns det logiskt att göra den tillgänglig för alla? Du når ju en betydligt större publik och kan dra in mer cash! En digital variant kanske är intressant för kursdeltagare också när det blir mycket korvstoppning på utbildningen? Jag tycker ni kan släppa boken digitalt också, varför har ni inte gjort det?

  1. Hej Simon! Det var inte meningen att det skulle bli någon stor grej av detta. Jag utbildar i några år. Jag är 56 år och känner mig ganska nöjd som det är. Känner mig inte hungrig på att arbeta allt för mycket. Vill njuta av livet så mycket som det bara går. MVH /Kavastu

 5. Tack för all inspiration och kunskap du delat med dig av i år! Gick KT 4.0 Gbg 2 & var supernöjd. Har filat på en egen strategi med inspiration från den dagen. Riktig motivationsboost, ser verkligen fram emot ett nytt år där jag på eget sätt kan följa börsen med KT analys & Börsdata. Keep up the outstanding work, det inspirerar till ett eget tänk. Verkligen kul att följa dig på Twitter och Facebook gruppen.

 6. Jag läser med nöje Din blogg och Dina tweets även om jag instämmer i Din egen beskrivning “kaxig besserwisser” Dina resultat är dock imponerande.
  När jag läser Dina enkäter tänker jag på Magnus Lidgrens undersökning 2004 som visade att kollektiv kunskap slår index i 7 fall av 10. Den börsindikator han startade baserad på detta tycks dock ha dött.

 7. Tack Arne för att du delar med dig av dina kunskaper om aktiemarknaden och din förnuftsmässiga syn på densamma. Ditt språkbruk och disposition av bloggen gör den tydlig och lättillgänglig. Vi ses nästa år igen om det blir en KT 5.0

  God Jul o Gott Nytt År

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *